Praha Jeruzalém

„Je nepřijatelné, aby Bidenova vláda opustila úspěšnou promírovou politiku svého předchůdce,“ uvedl víceprezident CJV rabi Steven Pruzansky.

Od: United with Israel, 9. dubna 2021

Ve čtvrtek Koalice pro židovské hodnoty (CJV) odsoudila rozhodnutí Bidenovy administrativy obnovit financování jak Palestinské správy, tak Agentury OSN pro pomoc uprchlíkům (UNRWA).

CJV je nezisková organizace se sídlem v USA, která se zasazuje o klasické židovské myšlenky a standardy v záležitostech americké veřejné politiky. Je to největší rabínská organizace veřejné politiky v USA, která zastupuje přes 1 500 tradičních židovských vůdců.

PA ani UNRWA neprovedly žádnou z reforem požadovaných humanitárními skupinami a Taylor Forceho zákonem, který byl schválen v roce 2018, konstatuje skupina.

Taylor Forceho zákon, který získal podporu obou stran (US systému), byl pojmenován podle 28letého amerického turisty Taylora Forceho, který byl v březnu 2016 v Tel Avivu palestinským teroristou ubodán k smrti.

Palestinská samospráva zejména zachovává svůj nechvalně známý program „Pay to Slay“, který poskytuje štědré odměny Palestincům – nebo jejich rodinám – kteří vraždí nevinné izraelské a americké občany.

UNRWA byla nucena počátkem tohoto roku přiznat, že její „vzdělávací materiály“, včetně učebnic matematiky, podporují sebevražedné atentáty a další teroristické činy. Během dřívějších konfliktů byly jejich školy mnohokrát využívány jako skladiště a odpalovací zařízení pro raketové útoky proti izraelským civilistům a usvědčovaly UNRWA z válečných zločinů.

„Je nepřijatelné, aby Bidenova vláda opustila úspěšnou promírovou politiku svého předchůdce,“ uvedl víceprezident CJV rabi Steven Pruzansky.

 

„Bidenova administrativa se rozhodla podpořit organizace, které i nadále podporují a odměňují teroristické činy, přestože neprokázaly ani náznak nutné reformy,“ uvedl Pruzansky. „V roce 2020 byli zavražděni tři Izraelci. Naštěstí je to nejnižší počet od 40. let. Ale pokud teď tento počet vzroste, bude za to současná administrativa přímo spoluzodpovědná.“

11.04.2021 05:46 Daniel Žingor152Zdroj: United with Israel