Praha Jeruzalém

Náčelník štábu IDF Aviv Kochavi se rozhodl cvičení, navzdory rostoucímu napětí v Jeruzalémě, Judeji a Samaří a v pásmu Gazy, nezrušit ani neodložit.

Autor: Aryeh Savir, TPS, 9. května 2021

Po zahájení největšího vojenského cvičení ze strany IDF, oznámila libanonská teroristická organizace Hizballáh, že přešla do vysokého stupně pohotovosti.

V neděli zahájila IDF své měsíční cvičení „Chariots of Fire“ simulující válku na několika frontách, zejména proti Hizballáhu na severu, včetně masivního odpalování raket ze všech stran na domácí frontě.

Jedná se o největší a nejkomplexnější manévry IDF v její historii vůbec a bude zahrnovat pravidelné i záložní síly všech velení s účastí bojových sil ve vzduchu, na moři i na zemi, stejně jako politický dohled a součinnost ministerstva obrany , národního bezpečnostního úřadu, ministerstva zahraničních věcí a dalších.

Náčelník štábu IDF Aviv Kochavi se rozhodl cvičení, navzdory rostoucímu napětí v Jeruzalémě, Judeji a Samaří a v pásmu Gazy, nezrušit ani neodložit.

Generální tajemník Hizballáhu Sayyed Hasan Nasrallah varoval Izrael před „spácháním jakéhokoli pošetilosti“ během cvičení.

„S ohledem na tuto situaci jsme ve vysokém stupni pohotovosti a budeme pozorně sledovat všechny nepřátelské pohyby,“ řekl v sobotu během projevu k Mezinárodnímu dni Al-Quds

 

„Jakákoli pošetilost nebo jakýkoli pokus změnit pravidla by byla dobrodružstvím, které absolutně nebudeme tolerovat,“ prohlásil.

10.05.2021 05:44 Daniel Žingor179Zdroj: United with Israel

Klíčová slova