Praha Jeruzalém

Mezi Palestinci koluje karikatura, která ukazuje jejich nadšení z dalšího smrtícího útoku.

Autor: World Israel News, 7. dubna 2022

Obyvatelé Palestinské samosprávy i Pásma Gazy oslavují smrtící teroristický útok v Tel Avivu, který si ve čtvrtek večer vyžádal dva lidské životy. Několik obětí je v kritickém stavu.

Oslavují také – opět – tři předchozí útoky, které se odehrály v uplynulých dvou týdnech po celém Izraeli – v Beeršebě, Haderě a B’nei Braku – a vyžádaly si 11 obětí. Výše uvedená karikatura ukazuje jejich nadšení z toho, co, jak doufají, bude dalším smrtícím útokem.

Mešity v Gaze útok v Tel Avivu chválily voláním „Alláhu akbar“.

Pokaždé, když došlo k útoku, Palestinci v celé Palestinské autonomii a Gaze rozdávali sladkosti a salutovali teroristům.

„Vítáme operaci v Tel Avivu, která je přímým důsledkem pokračující agrese (Izraele) proti zemi a svatým místům,“ prohlásil ve čtvrtek večer Mahmúd al-Zahár, vysoký představitel Hamásu, v překladu Abu Ali Express.

Po čtvrtečním útoku se v Izraeli rozběhlo pátrání po střelci. Podle populárního bloggera na Telegramu Abu Ali Express se nejsdílenější fotografie vysmívá izraelské policii pátrající po podezřelém a ukazuje několik policistů mířících zbraněmi.

08.04.2022 05:51 Daniel Žingor155Zdroj: World Israel News

Klíčová slova