Praha Jeruzalém

Video ukazuje okamžiky zatčení teroristů, kteří v pátek večer provedli smrtící střelecký útok u vjezdu do Arielu.

Od: Israel National News 1.5.22 7:14

Dnes ráno zveřejnila IDF záběry okamžiků zatčení teroristů, kteří provedli smrtící střelecký útok v Arielu, při němž byl v pátek večer u vjezdu do Arielu zavražděn bezpečnostní pracovník Vjačeslav Golev.

V době útoku stál Golev na stráži spolu s další členkou ochranky, svou snoubenkou Victorií Fligelmanovou, a fyzicky ji před teroristy chránil.

Golev, člen haredi rodiny, studoval v mládí na Ješivat Amit v Bejt Šemeši, později na Arielské univerzitě a žil v tomto městě. Zůstali po něm rodiče a sedm sourozenců.

Teroristé a jejich zbraně byli zadrženi ve městě Qarawat Bani Hassan, kde se teroristická organizace Hamas těší široké podpoře, uvedla IDF. Byli zatčeni ve dvou různých domech a neexistuje mezi nimi žádné rodinné spojení, ale obranné složky se obávají, že jsou součástí buňky určené k provedení útoku sponzorovaného jednou z hlavních teroristických organizací.

Včera večer demonstrovaly desítky Židů ze Samaří a zablokovaly vjezd do vesnice Qarawat Bani Hassan.

Demonstranti nesli protestní nápisy, na kterých bylo mimo jiné napsáno „ne terorismu“ a „Židé se probuďte“. Po demonstraci IDF zablokovala vjezd do vesnice.

„Vláda nedokáže zvládat terorismus,“ řekl Jišaj Marzel, jeden z organizátorů protestu v Samaří. „Nebudeme sedět doma a čekat na další vraždu. Vyzýváme veřejnost, aby vyšla do ulic a nečekala na další vraždu a nenechala vládu ten teror rozbujet.“

02.05.2022 06:05 Daniel Žingor156Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova