Praha Jeruzalém

Policie zveřejnila záběry z tělesné kamery a také záznam rozhovoru mezi policistou a arabským teroristou, který na něj zaútočil.

Od: Israel National News 24. 12. 2022 19:04

Policie zveřejnila záběry z tělesné kamery a také nahrávku telefonického rozhovoru mezi policistou a arabským teroristou, který v noci na pátek ve městě Kafr Qassem, ležícím asi 20 km východně od Tel Avivu, zahájil palbu, střílel na něj a jeho partnera a najel na ně.

V telefonickém rozhovoru je slyšet, jak terorista instruuje policisty, kteří se domnívali, že reagují na telefonát, jak se dostat na jeho místo. Rozhovor se přeruší ve chvíli, kdy terorista na policisty zahájí palbu. Později je na videu slyšet rozhovor mezi policisty.

Po zahájení palby na policisty terorista nastoupil do vozidla a pokusil se policisty srazit.

Terorista, který řídil vozidlo, jímž byl útok proveden, byl zneškodněn.

Policisté, kteří utrpěli lehká zranění, byli evakuováni k ošetření do nemocnice Beilinson v Petah Tikvě.

Na místo byly povolány speciální policejní jednotky, které za asistence policejního vrtulníku pátraly po dalších podezřelých. Při prohlídce budovy, z níž útočník vyšel, byla nalezena zbraň typu Carlo, munice a zápalné bomby. Kromě toho byl v teroristově vozidle nalezen nůž.

Velitel centrálního okrsku izraelské policie, superintendant Avi Biton, provedl na místě zvláštní vyhodnocení situace. Po vyhodnocení uvedl, že z důkazů a výpovědí policistů vyplývá, že útok, který byl pravděpodobně naplánován několik dní předem.

„Policisté jednali odhodlaně, jak se při takové události od našich policistů očekává,“ uvedl velitel okrsku.

25.12.2022 07:34 Daniel Žingor200Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News