Praha Jeruzalém

Mluvčí teroristické organizace vyzývá izraelské Araby, aby podpořili obyvatele východního Jeruzaléma v jejich boji proti Státu Izrael.

Autor: Dalit Halevi 20. února 2023 4:06

Mluvčí Hamásu v Jeruzalémě Mohammed Hamada v neděli pochválil obyvatele východního Jeruzaléma: „Občanské povstání arabských obyvatel Jeruzaléma je důležitým krokem k omezení agrese okupace a eskalace jejích zločinů a akcí, které poškozují náš lid“.

Hamada poznamenal, že „palestinské odbojové organizace se nikdy nezlomí a nikdy se nezaleknou teroru okupace a toto povstání není koncem příběhu při řešení zločinů okupanta a jeho teroristických rozhodnutí“.

„Náš lid bude pokračovat v povstání všemi prostředky, které má k dispozici, aby ochránil sám sebe a mešitu Al-Aksá, povstání se rozšíří do všech čtvrtí a náš lid si nedá pokoj, dokud okupace neskončí a nebude dosaženo svobody a nezávislosti,“ dodal.

Vyzval arabské obyvatele Jeruzaléma, aby pokračovali v boji s cílem donutit Izrael ustoupit od své „rasistické“ politiky, a vyzval izraelské Araby, aby je podpořili.

V noci na sobotu Arabové ve východním Jeruzalémě způsobili nepokoje a postavili zátarasy v důsledku rozhodnutí ministra národní bezpečnosti Itamara Ben Gvira nevrátit tělo teroristy, který provedl útok v jeruzalémské čtvrti Neve Jaakov.

Ben Gvir v neděli ráno prohlásil, že nařídil pokračování operace izraelské policie ve východním Jeruzalémě, a dodal: „Stát Izrael se nevzdá hrstce teroristů. Zločinci, kteří blokují čtvrti, jsou podněcovatelé, jednají proti zákonu a chtějí ve východním Jeruzalémě anarchii, a to jim nesmíme dovolit. Samozřejmě je třeba odlišit kolektiv od těchto zločinců, ale izraelská policie musí vůči těmto narušitelům zákona ukázat tvrdou ruku a nulovou toleranci a operace bude pokračovat.“

20.02.2023 05:23 Daniel Žingor107Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova