Praha Jeruzalém

Po ničivém zemětřesení, při kterém zahynuly tisíce lidí míří do Turecka delegace IDF, ministerstva zahraničí a ministerstva obrany.

Od: Israel National News 6. února 2023, 17:56

Dnes večer (v pondělí) odlétá z Izraele do Türkiye (Turecka) společná delegace humanitární pomoci „Olivové ratolesti“ Izraelských obranných sil, Ministerstva zahraničních věcí a Ministerstva obrany, aby pomohla v zemětřesením postižené oblasti země.

Delegace vedená velitelstvím domácí fronty IDF odletí dnes večer z letecké základny Nevatim letadlem izraelského letectva. Očekává se, že delegace okamžitě zahájí pátrací a záchrannou misi. Předsunutý tým odletěl do Türkije dnes odpoledne a delegaci přijme po přistání v Türkiji.

Velící důstojník domácího velitelství MG Rafi Milo definoval poslání delegace jako poskytnutí okamžité pomoci při záchraně životů. To bude zahrnovat rychlé zmapování míst zasažených zemětřesením. Současně se delegace připravuje na poskytnutí lékařské pomoci osobám zachráněným z míst zasažených zemětřesením.

Delegaci vede velitel Národní záchranné jednotky na velitelství domobrany, plukovník v záloze Golan Vach, a zahrnuje 150 příslušníků aktivní služby a záloh. K delegaci se připojí také pracovníci Izraelského hasičského a záchranného úřadu. Velitel pátrací a záchranné brigády COL Elad Edri je zodpovědný za pátrací a záchranné akce a logistické přípravy. Kromě toho se zdravotnický sbor IDF připravuje na vyslání delegace, která by sestavila polní nemocnici, pokud to bude považováno za nezbytné a podle pokynů ministra obrany.

Delegace bude během mise působit ve spolupráci s tureckými a mezinárodními kolegy.

Delegace je připravena na extrémní povětrnostní podmínky.

07.02.2023 05:18 Daniel Žingor88Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News