Praha Jeruzalém

Íránský korunní princ Rezá Pahlaví navštívil Západní zeď a prosil o „mír, svobodu a bezpečnost pro lid Izraele a Íránu“.

Autor: Ido Ben Porat 18. dubna 2023 12:46

Íránský korunní princ Rezá Pahlaví s manželkou v úterý ráno navštívili Západní zeď, a to z iniciativy ministra zpravodajských služeb Gily Gamliela (Likud).

S Pahlavím se setkal rabín Západní zdi Šmuel Rabinowitz a šéf Nadace pro dědictví Západní zdi, kteří mu vysvětlili význam Západní zdi pro židovský národ po celé generace a realitu života v Jeruzalémě, městě, které respektuje a zajišťuje svobodu vyznání pro všechny.

Během sirény v Den památky obětí holocaustu stál Pahlaví na prostranství u Západní zdi poblíž centrální vlajky spolu se stovkami věřících, kteří se na tomto místě modlili. Rabín u Západní zdi s ním odříkal kapitolu Žalmů a společně se modlili za mír pro národy a lidi, mezi Izraelem a Íránem.

Pahlaví byl návštěvou velmi dojat a podepsal se do návštěvní knihy Západní zdi slovy: „Za mír, svobodu, bezpečnost, úctu k člověku a společný život. Žehnám lidu Íránu a Izraele.“

Gamliel mu řekl, jak dojemná byla jeho návštěva u Zdi, protože vysílá poselství naděje a míru celému světu. Návštěva byla zakončena prohlídkou tunelů Západní zdi.

19.04.2023 05:25 Daniel Žingor133Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.