Praha Jeruzalém

SWC odsuzuje odsouzení „nepřiměřené síly“ Izraele proti ozbrojeným teroristům ze strany generálního tajemníka OSN Gutterese.

Od: Israel National News 9. července 2023, 00:20 hod.

Centrum Simona Wiesenthala (SWC) v pátek odsoudilo tvrzení generálního tajemníka Organizace spojených národů (OSN) Antónia Guterrese, že Izrael minulý týden nasadil „nepřiměřenou sílu“ k vykořenění teroristické infrastruktury z Jeninu.

„Nepřiměřená síla? Opravdu? Co by udělalo Portugalsko, Belgie nebo Spojené království? Všech 12 Palestinců zabitých v Jeninu byli ozbrojení teroristé. Výbušniny ukryté pod (mešitou). Židé v sousedních obcích zastřeleni, podáni a ubodáni k smrti,“ prohlásil rabín Abraham Cooper, proděkan a ředitel globální sociální akce na SWC.

„Svou roli zde hraje generální tajemník, UNWRA, UNHCRC, UNICEF: Zastavit dvojí metr; přestat démonizovat Izrael; přestat dávat Palestincům morální bianko šek k zabíjení Židů; přestat platit PA za zabíjení Židů; přestat vyzbrojovat palestinskou mládež, zastavit vymývání mozků palestinských dětí; přimět školy UNWRA, aby uznaly legitimitu svých izraelských sousedů. Přestaňte odměňovat terorismus a začněte investovat do skutečného míru a usmíření, protože právě teď neexistuje žádný životaschopný palestinský partner pro jednání, která by mohla vést k mírovému řešení v podobě dvou států,“ dodal rabín Cooper.

Začátkem tohoto týdne Guterres během tiskového brífinku v sídle OSN v New Yorku novinářům řekl, že „ze strany izraelských sil došlo k použití nepřiměřené síly“. Izrael má „oprávněné obavy o svou bezpečnost“, řekl a dodal: „Eskalace však není řešením. Pouze podporuje radikalizaci a vede k prohlubování cyklu násilí a krveprolití.“

„Obnovení naděje palestinského lidu ve smysluplný politický proces, který povede k řešení v podobě dvou států a ukončení okupace, je zásadním příspěvkem Izraele k jeho vlastní bezpečnosti,“ dodal Guterres.

09.07.2023 05:31 Daniel Žingor142Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.