Praha Jeruzalém

Mluvčí Hamásu tvrdí, že střelecký útok v Ma’ale Adumim byl reakcí na „útoky na posvátnost mešity Al-Aksá“.

Autor: Dalit Halevi 2. srpna 2023 4:35

Hamás považuje střelecký útok v Ma’ale Adumim za „akt odvety za poškození posvátnosti mešity Al-Aksá“ a také za „krok, který má zmařit izraelský záměr postavit tu Chrám“.

Mluvčí Hamásu Hazem Qassem v rozhovoru pro televizi Al-Aksá uvedl, že „mladí povstalci v Jeruzalémě a na Západním břehu pokračují ve své intifádě a akcích proti sionistické okupaci“.

„Jeruzalém vždy byl a bude výbušninou revolucí a inspirací k provádění akcí k zastavení okupačního útoku na Jeruzalém a mešitu Al-Aksá,“ pokračoval.

Mluvčí zdůraznil, že palestinský boj ilustruje, že „zločiny okupace proti mešitě Al-Aksá nezůstanou bez odezvy a že se setkají s odvetnými akcemi“.

„Říkáme okupaci, že náboženská válka proti mešitě Al-Aksá nebude úspěšná,“ řekl Qassem a poznamenal, že „extremistická okupační vláda vede náboženskou válku proti svatým místům islámu“.

Již dříve útok uvítal další mluvčí Hamásu Abdel Latif al-Qanoa.

Poznamenal, že „útoky nepřestanou, protože jejich cílem je chránit palestinskou půdu a svatá místa a zmařit plán osadnické vlády postavit na troskách mešity Al-Aksá falešný chrám“.

02.08.2023 05:39 Daniel Žingor135Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.