Praha Jeruzalém

Muž byl kamenován a jeho auto zapáleno poté, co omylem vjel do palestinského města Turmus Ayya.

Od: JNS, 21. srpna 2023

Izraelce, který byl v neděli večer napaden poté, co omylem vjel do Turmus Ayya, evakuovaly izraelské síly s lehkými zraněními.

Po vstupu do palestinského města, které se nachází asi 20 km severovýchodně od Ramalláhu v Samaří, ho místní obyvatelé obklíčili, kamenovali a podle Izraelských obranných sil mu zapálili auto.

Na místo byli upozorněni izraelští vojáci, kteří muže vyvedli.

Podle záchranné služby Záchranáři bez hranic byl muž ošetřen s lehkým zraněním způsobeným hozeným kamenem. Žádná zranění izraelských vojáků nebyla hlášena.

Turmus Ajja se nachází v oblasti A Judeje a Samaří kontrolované Palestinskou samosprávou, do které je vstup izraelských civilistů zakázán. Dopravní značky upozorňují Izraelce, že vstup do oblasti A je životu nebezpečný a zároveň trestný.

Samostatně se v neděli večer údajně střílelo v izraelské vesnici Avnei Hefetz v západním Samaří. Nebyla hlášena žádná zranění ani škody.

Během noci izraelské síly zatkly v celé Judeji a Samaří 13 podezřelých osob.

Ve vesnici Deir Abu Mash’al podezřelí házeli kameny na izraelské síly, které reagovaly opatřeními k rozehnání davu. V Kfar Aqabu podezřelí házeli kameny a zápalné bomby na izraelské síly, které provedly dvě zatčení a zabavily automatickou pušku. Ve Kfar Azonu byl zatčen podezřelý a byla zabavena airsoftová puška a vojenské vybavení. Podezřelí ve Kfar Azonu házeli na izraelské síly výbušniny a odpalovali pyrotechniku.

Nebyly hlášeny žádné izraelské oběti.

22.08.2023 05:55 Daniel Žingor119Zdroj: United with Israel

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.