Praha Jeruzalém

„Je to další krok k posílení mezinárodního postavení našeho věčného hlavního města.“

Od: United with Israel, 27. srpna 2023

Západoafrická země Sierra Leone otevře velvyslanectví v Jeruzalémě, oznámil v pátek izraelský ministr zahraničí Eli Cohen.

Oznámení přichází pouhý týden poté, co paraguayský prezident oznámil svůj záměr přesunout paraguayské velvyslanectví do Jeruzaléma, a uruguayský prezident oznámil, že otevře diplomatický úřad v hlavním městě židovského státu.

„Včera jsem hovořil s prezidentem Sierry Leone Juliusem Biem, který mi oznámil, že v rámci posílení vztahů mezi našimi zeměmi hodlá zřídit velvyslanectví v Jeruzalémě,“ napsal Cohen na Twitteru.

Cohen poznamenal, že Bioovi sdělil, že doufá, že se s ním brzy setká v Jeruzalémě na slavnostním zahájení provozu velvyslanectví.

„Je to další krok v posilování mezinárodního postavení našeho věčného hlavního města,“ dodal Cohen.

Ve čtvrtečním tweetu Bioova kancelář poznamenala: „Jeho Excelence prezident Julius Maada Bio měl s Cohenem progresivní telefonický rozhovor“.

„Hovořili o vřelých vztazích mezi oběma zeměmi, které se datují od roku 1961, kdy Sierra Leone získala nezávislost,“ pokračovala zpráva.

„V rámci úsilí o posílení vztahů mezi oběma národy vyjádřil Jeho Excelence prezident Bio připravenost své vlády zřídit velvyslanectví Sierry Leone v Jeruzalémě, hlavním městě Státu Izrael.“

V současné době mají v Jeruzalémě velvyslanectví čtyři země: USA, Guatemala, Honduras a Kosovo.

28.08.2023 05:55 Daniel Žingor43Zdroj: United with Israel

Klíčová slova

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.