Praha Jeruzalém

Aliance pro Izrael (API) vyzvala ke zrušení palestinského velvyslanectví v Praze, v důsledku bezprecedentních útoků palestinských teroristů na izraelské obyvatele i v souvislosti s dlouhodobou podporou terorismu ze strany Palestinské samosprávy.

Poslanci a poslankyně sdružení ve sněmovní skupině „Spojenci Izraele“ vyslovili ústy předsedy této skupiny – poslance Miloslava Janulíka, svou plnou podporu návrhu na zrušení palestinského diplomatického zastoupení v ČR a výzvy API v této věci. Poslanec M. Janulík téma možného zrušení palestinské ambasády v Praze již zmínil na jednání Poslanecké sněmovny 10. 10. 2023, v rámci projednávání usnesení PS v reakci na teroristické útoky vůči Izraeli, v němž sněmovna jednomyslně všemi hlasy přítomných vyjádřila Izraeli svou plnou podporu a odsoudila palestinský terorismus.

Na půdě sněmovny bude téma zrušení palestinského velvyslanectví diskutováno i v nejbližších dnech, kdy budou v této věci vedle poslanců PSP osloveni také ministr zahraničních věcí, premiér a další představitelé vlády.

Vzhledem ke stále se objevujícím detailnějším informacím o krutostech a nelidských hrůzách, jež palestinští teroristé na obyvatelích Izraele páchali, věříme, že důvody, proč je nepřijatelné v ČR tolerovat velvyslanectví neexistujícího státu se silnými vazbami na terorismus, budou stále zřejmější.

Za API (Alianci pro Izrael)

JUDr. Tomáš Kraus, JUDr. Michal Pacovský, RNDr. Mojmír Kallus, Denis Doksanský

28.10.2023 05:00 Daniel Žingor156Zdroj: Redakce Israel.cz

Klíčová slova

2 komentáře

  1. jiří svoboda

    3. 11. 2023

    Odpovědět

    Bez jakýchkoli výhrad podporuji myšlenku, aby zastupitelský úřad Palestiny v České republice byl zrušen a to neprodleně, jelikož se ke zvěrstvům, srovnatelným s nacistickými zločiny, nevyjádřili diplomaté tohoto úřadu s dostatečným odsouzením. Právním důvodem, který je už léta zřetelný, je skutečnost, že jde o zastupitelský úřad reprezentující neexistující stát.

  2. Andy

    28. 10. 2023

    Odpovědět

    Už aby to bylo!

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.