Praha Jeruzalém

V nahraném rozhovoru je slyšet, jak jeden z teroristů Hamásu říká jednomu z obyvatel Gazy: „Mohu odjet s jakoukoli sanitkou, kterou budu chtít.“

Od: Israel National News 8. listopadu 2023 20:42

IDF a Izraelská bezpečnostní agentura (Šin Bet) zveřejnily důkazy, které ukazují, jak teroristická organizace Hamás využívá sanitky, nemocnice, kliniky, mešity a školy k teroristickým účelům.

Důkazy také ukazují, jak Hamás využívá sanitky k převozu zbraní a teroristických operativců v pásmu Gazy.

V nahraném telefonickém rozhovoru, který odhalilo Ředitelství vojenské rozvědky, je slyšet, jak jeden z operativců teroristického hnutí Hamas říká jednomu z obyvatel Gazy: „Můžu odjet s jakoukoli sanitkou, kterou budu chtít.“

Kromě toho Šin Bet zveřejnila záběry z výslechů teroristů Hamásu „Nuchba“, kteří se účastnili masakru 7. října v okolí pásma Gazy, kteří hovoří o využívání nemocnic a sanitek organizací ve prospěch vojenské činnosti.

Na záběrech teroristé popisují, jak „mají (brigády) Al-Kassám vlastní sanitky, z nichž některé jsou umístěny na vojenské základně. Vzhled sanitek je podobný civilním sanitkám, aby nevzbudily podezření nebo aby je Izrael nebombardoval“.

Jeden z teroristů k tomu dodává: „Během bojů se sanitky používají mimo jiné k evakuaci bojovníků – velitelů a operativců. Převážejí v nich také potraviny, náklad a zbraně, protože je to nejbezpečnější způsob přepravy.“

Vysvětlují, jak se „většina vysokých politických a vojenských představitelů Hamásu skrývá v nemocnicích, zejména v nemocnici Šífa. Využívají nemocnic, aby nebyly bombardovány,“ a jak Hamás skladuje zbraně a munici pod školami.

„Je to další příklad toho, jak teroristická organizace Hamás využívá civilní infrastrukturu a využívá civilisty jako lidské štíty,“ uvedla IDF.

09.11.2023 04:51 Daniel Žingor226Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.