Praha Jeruzalém

Ibrahim Biari, zodpovědný za vyslání mnoha teroristů přes hranice 7. října, četné útoky v průběhu let, byl zabit v Gaze.

Od: Israel National News 31. října 2023, 19:42

Před malou chvílí stíhačky IDF na základě zpravodajských informací ISA (Šin Bet) zlikvidovaly Ibrahima Biariho, velitele centrálního praporu Džabalíja hnutí Hamás. Biari byl jedním z vůdců odpovědných za vyslání teroristických operativců „Nukbha“ do Izraele, aby provedli vražedný teroristický útok 7. října. Při úderu bylo zasaženo mnoho teroristů Hamásu.

Biari dohlížel na všechny vojenské operace v severní části pásma Gazy od vstupu IDF. Byl také zodpovědný za vyslání teroristů, kteří v roce 2004 provedli teroristický útok v přístavu Ašdod, při němž bylo zavražděno 13 Izraelců, a v posledních dvou desetiletích byl zodpovědný za řízení raketové palby na Izrael a za postup při četných útocích proti IDF.

Jeho likvidace byla provedena v rámci rozsáhlého úderu na teroristy a teroristickou infrastrukturu patřící k Centrálnímu praporu Džabalíja, který ovládl civilní budovy ve městě Gaza. Úder poškodil velení a kontrolu Hamásu v této oblasti, jakož i jeho schopnost řídit vojenskou činnost proti vojákům IDF operujícím v celém pásmu Gazy.

V důsledku úderu bylo zabito velké množství teroristů, kteří byli s Biarim. Po úderu se také zhroutila podzemní teroristická infrastruktura zabudovaná pod budovami, kterou teroristé využívali.

IDF znovu vyzvala obyvatele oblasti, aby se v zájmu své bezpečnosti přesunuli na jih.

01.11.2023 05:14 Daniel Žingor200Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.