Praha Jeruzalém

Kanceláře UNRWA sloužily teroristům Hamásu k teroristickým aktivitám. Pod kanceláří uprchlické agentury se nacházel tunel, který sdílel elektrickou infrastrukturu s Hamásem.

Od: Israel National News 10. února 2024 20:40

V posledních dvou týdnech prováděly jednotky IDF a ISA cílené nájezdy na úrovni divizí na teroristické cíle v severní a střední části Gazy, informovaly IDF a ISA.

Izraelské síly operovaly v oblastech Šatí a Tel al-Hawa v severní Gaze. V rámci operace bylo zabito přibližně 120 teroristů Hamásu a zničeno 20 objektů teroristické infrastruktury.

Na základě zpravodajských informací ISA dorazily jednotky k tunelové šachtě poblíž školy UNRWA. Šachta vedla k podzemnímu teroristickému tunelu, který sloužil jako významný prostředek vojenské rozvědky Hamásu a procházel pod budovou, která slouží jako hlavní sídlo UNRWA v pásmu Gazy.

Tunel byl 700 metrů dlouhý a 18 metrů hluboký a obsahoval několik dveří po výbuchu. Během operace byla zabavena celá řada zpravodajských prostředků. Nově nalezené zpravodajské informace umožní silám operovat proti dalším cílům Hamásu. Likvidace tunelu oslabuje zpravodajské schopnosti Hamásu.

IDF nalezla uvnitř tunelu elektrickou infrastrukturu napojenou na hlavní sídlo UNRWA, pod nímž se podzemní tunel nacházel, což naznačuje, že zařízení UNRWA zásobovalo tunel elektřinou.

V návaznosti na tato zjištění a na základě předběžných zpravodajských informací ISA provedla IDF cílený nájezd na ústředí UNRWA, v němž se nacházejí kanceláře různých humanitárních a mezinárodních organizací.

V místnostech budovy bylo nalezeno velké množství zbraní, včetně pušek, munice, granátů a výbušnin. Zpravodajské informace a dokumenty nalezené v kancelářích úředníků UNRWA potvrdily, že kanceláře ve skutečnosti využívali také teroristé z Hamásu.

11.02.2024 05:06 Daniel Žingor575Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

2 komentáře

  1. Daniel Choma

    11. 2. 2024

    Odpovědět

    Čo ešte viac treba aby bolo všetkým jasné že táto organizácia je proti židovská.

    • Jaromír Vykoukal

      12. 2. 2024

      Odpovědět

      Ten spolek je protiizraelský a proti židovský od samého data vzniku. Je to nositel, nikoliv řešitel problémů. Dělají si co chtějí a to bez jakéklv kontroly sponzorů a OSN. Jinak je to hlavně super kšeft pro zaměstnace - je jich přes 30 000.

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.