Praha Jeruzalém

Ve východním Jeruzalémě bylo nalezeno 6 trubkových bomb v tašce, zatímco policie a bezpečnostní složky se snaží zabránit Hamásu, aby využil ramadánu k vyvolání eskalace v Jeruzalémě nebo na Chrámové hoře.

Od: Israel National News 12. března 2024 18:41

Policie dnes večer (v úterý) zveřejnila údaje o teroristických útocích, které byly zmařeny v jeruzalémském sektoru, a o zatčení teroristických subjektů před muslimským svatým měsícem ramadánem.

Od začátku roku 2024 bylo v jeruzalémské oblasti zmařeno 12 teroristických útoků a od 7. října bylo zmařeno 38 teroristických útoků – většina z nich díky informacím zpravodajských služeb nebo hlášením, která policie obdržela. Kromě toho bylo od začátku války do ramadánu vzneseno přibližně 100 obvinění.

Jen za poslední den byla ve východní části Jeruzaléma zabavena taška se šesti trubkovými bombami. Policie před ramadánem zakročila také proti podněcovatelům násilí a za poslední dva týdny zadržela 21 podezřelých z tohoto trestného činu. Proti šesti z nich byla na konci vyšetřování vznesena obvinění.

Šéf jeruzalémské policie Doron Turgeman uvedl, že se jedná o „velmi významné období od začátku války, kdy Jeruzalém a Chrámovou horu ponecháváme stranou s ohledem na profesionální činnost a nulovou toleranci vůči snahám Hamásu vyvolat incident. Vstupujeme do historicky obzvláště složitého ramadánu a máme velký vliv a odpovědnost.“

Podle něj „je nám jasné, že Hamás se ze všech sil snaží o výraznou eskalaci, ať už v Palestinské autonomii, nebo v eskalujícím incidentu na Chrámové hoře, a někteří tomu říkají ‚poslední kulka‘. To nesmíme dopustit. Kolem ramadánu je spousta hluku v pozadí a my se do něj nebudeme zapojovat. Nezapomeneme na 7. říjen, nesmí to ovlivnit modlitebny s ohledem na pravidelné věřící, kteří přicházejí, nepřišli jsme trestat ty, kterých se to netýká.“

13.03.2024 05:28 Daniel Žingor134Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.