Praha Jeruzalém

Hejtman okresu Samaří mluvil s poslanci Evropského parlamentu a tvrdě odsoudil rozhodnutí EU označovat „osadnické“ produkty.

Od: Arutz Sheva, 1.12.2019 4:36

Yossi Dagan, hejtman Okresu Samaří, hovořil minulý týden s poslanci Evropského parlamentu a kritizoval rozhodnutí Evropského soudního dvoru, že produkty izraelských komunit z Judeje, Samaří, východního Jeruzaléma a Golanských výšin musí být označovány jako vyrobené v „izraelských osadách“.

Dagan se zúčastnil konference Evropského parlamentu v Miláně v Itálii a hovořil o vztahu mezi židovským národem a zemí Izraele, zejména s Jeruzalémem, Judeou a Samařím.

„Není nikdo, kdo by měl větší spojení se svou domovinou, než obyvatelé Izraele. Jak může být Žid okupantem v Judsku? To je pokrytectví. Nakonec, ty organizace, které samy sebe prohlašují za organizace pro lidská práva a krajně levicové strany v Evropě, které tak vyzdvihují mír a soužití, se snaží bojkotovat oblasti, v nichž pracují bok po boku Židé a Arabové,“ uvedl Dagan.

Mnoho poslanců s Daganem souhlasilo a prohlásilo, že zásadně odmítají toto označování (izraelských) výrobků a považují ho za pokrytecké. Slíbili, že budou v Evropském parlamentu spolupracovat s Okresem Samaří, aby společně zmařili pokusy tohoto bojkotu a zrušili rozhodnutí ESD.

03.12.2019 05:03 Daniel Žingor451Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova