Praha Jeruzalém

Syrská organizace na ochranu lidských práv uvedla, že letecké údery připisované Izraeli zabily šest bojovníků.

Od: Arutz Sheva, 28.6.2020 5:33

Letecké útoky zaměřené na pozice sil syrského režimu a íránem podporovaných milic ve východní Sýrii zabily v sobotu večer šest bojovníků, uvedla podle agentury AFP britská Syrská organizace na ochranu lidských práv.

Podle této organizace byli při útocích na vesnici al-Abbás ležící u hranic s Irákem mezi zabitými i čtyři syrští občané.

Není zřejmé, jestli se jedná o vojáky syrské armády.

Syrská organizace na ochranu lidských práv nepotvrdila, kdo za útoky stojí, ale uvedla, že je za ně „pravděpodobně zodpovědný“ Izrael.

Začátkem tohoto týdne tato organizace oznámila, že bylo při leteckých úderech připisovaných Izraeli zabito sedm bojovníků, včetně dvou syrských vojáků.

„Pět proíránských bojovníků bylo zabito při útoku na vojenské středisko patřící proteheránským milicím“ na silnici Sokhna-Deir Ezzor ve východní Sýrii, uvedl šéf organizace Rami Abdel Rahman.

Řekl, že mnoho dalších bylo zraněno, několik z nich prý je v kritickém stavu.

Další dva vojáci syrského letectva byli prý zabiti při druhém náletu na telekomunikační centrum v jižní provincii Sweida, řekl.

Syrská média tyto útoky potvrdila.

Izrael se k těmto zprávám nijak nevyjádřil.

V posledních měsících došlo v Izraeli v Sýrii k řadě leteckých úderů. Ty se zaměřily na proíránské milice a organizaci Hizballáh, jakož i na konvoje zbraní určené pro Hizballáh.

28.06.2020 06:40 Daniel Žingor84Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova