Praha Jeruzalém

Na titulní stránce časopisu Khaleej Times je fotografie setkání mezi SAE a izraelskými představiteli v Abú Dhabí s titulkem „Salam, Shalom“.

Autor: Elad Benari, 1.9.2020 1:33

Na titulní stránce úterního Khaleej Times, nejdéle vycházejícího anglicky psaného deníku v SAE, je fotka pondělního historického setkání v Abú Dhabí mezi izraelským poradcem pro národní bezpečnost Meirem Ben-Shabbatem, poradcem pro národní bezpečnost v SAE šejkem Tahnounem bin Zayedem a americkým hlavním prezidentovým poradcem Jaredem Kushnerem.

Nad touto fotografií je nadpis „Salam, Shalom“.

V pondělí odpoledne přistál na mezinárodním letišti Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech vůbec první přímý komerční let mezi Izraelem a státem Arabského zálivu.

Letadlo El Al Flight LY 971 přistálo v Abú Dhabí ve 14:38. izraelského času (15:38 místního času) a na své palubě přivezlo do hlavního města Spojených arabských emirátů delegace z USA a Izraele za účelem rozhovorů na nejvyšší úrovni a dokončení mírové smlouvy mezi Izraelem a SAE.

Let také poprvé přepsal historii, když letadlo El Al proletělo vzdušným prostorem Saúdské Arábie poté, co k tomu dala Saúdská Arábie Izraeli svolení a to přestože nemá s židovským státem formální vztahy.

01.09.2020 06:11 Daniel Žingor135Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova