Praha Jeruzalém

Měsíc poté, co výbuch v přístavu zabil nejméně 190 lidí a zanechal tisíce zraněných, vypukl v bejrútském přístavu další požár.

Arutz Sheva, 10. 9. 20 14:01

V bejrútském přístavu, jak je vidět na záběrech z místa, vypukl ohromný požár.

Mnoho hasičských letadel a posádek operuje na místě, aby požár potlačili. Také libanonská armáda se obrátila na civilisty a požádala je, aby se kvůli obavám z šíření ohně okamžitě stáhli ze všech silnic v oblasti přístavu.

Požár přichází zhruba měsíc poté, co obří výbuch v přístavu zabil nejméně 190 lidí a tisíce jich zranil.

Německé noviny Die Welt minulý měsíc také informovaly, že Hizballáh dostal od Íránu mnoho dodávek dusičnanu amonného, ​​stejné látky, která způsobila masivní výbuch.

Zpráva, která citovala anonymní zdroje zpravodajských služeb ze západních zemí, uvedla, že existuje dokumentace, která dokazuje, že Hizballáh měl k dispozici ledek.

Hizballáh podle Die Welt objednal od íránských sborů Islámských revolučních gard-Quds pod vedením generála Qassema Soleimaniho, který byl na začátku roku zlikvidován USA, podobné množství ledku jako to, které vybuchlo 4. srpna.

Dusičnan amonný se také používá ve stavebnictví a při hnojení, ale je známo, že ho teroristické skupiny používají k výrobě bomb.

Zpráva zpochybnila popření vůdce Hizballáhu Hasana Nasralláha, že jeho skupina nemá žádné spojení s výbuchem v Bejrútu.

11.09.2020 05:52 Daniel Žingor139Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova