Praha Jeruzalém

Zvláštní vyslanec Spojených států pro monitorování a boj proti antisemitismu podepsal dohodu s bahrajnským „centrem pro mírové soužití krále Hamada“.

Autor: Yoni Kempinski, 25.10.2020 01:07

Elan Carr, zvláštní vyslanec Spojených států pro monitorování a boj proti antisemitismu, podepsal historickou dohodu s bahrajnským „globálním centrem pro mírové soužití krále Hamada“. Cílem dohody je společný boj proti antisemitismu „na Středním východě i mimo něj“.

„Vytvoříme také programy, které budou děti v regionu učit hodnotám mírového soužití,“ napsal Carr: „Díky Bahrajne!“

Carr na Twitteru uvedl, že je Bahrajn vůbec prvním státem arabského světa, který souhlasil s bojem proti tomu, co tato dohoda označuje za „jakékoli formy antisemitismu“, včetně antisionismu a delegitimizaci státu Izrael.

„Nic z toho by nebylo možné bez vedení prezidenta Donalda Trumpa a ministra zahraničí Mika Pompea,“ dodal Carr, „děkuji vám, pane prezidente a pane ministře, že jste nás vedli na nový Střední východ!“

Státní sekretář Pompeo odpověděl: „Děkuji Jeho Veličenstvu králi Hamadovi bin Issovi Al Khalifovi z Bahrajnu a Globálnímu středisku pro mírové soužití krále Hamada za podepsání dohody o boji proti antisemitismu s americkým vyslancem a za sledování a boj proti antisemitismu.“

„Jsme hrdí na to, že máme v Bahrajnu silného partnera, protože usilujeme o vymýcení antisemitismu a podporu míru,“ uzavřel Pompeo.

25.10.2020 05:45 Daniel Žingor89Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova