Praha Jeruzalém

Jako odvetu za raketovou palbu na Aškelon útočí IDF na podzemní infrastrukturu a vojenský výcvikový komplex Hamasu.

Od: Arutz Sheva, 22. listopadu 2020 4:18

Stíhačky a vrtulníky IDF zaútočily v neděli brzy ráno na řadu teroristických cílů Hamasu v pásmu Gazy.

Mluvčí IDF uvedl, že útok byl zaměřen na dvě místa na výrobu raket, podzemní infrastruktury a vojenský výcvikový komplex patřící k námořním silám Hamasu.

Letecký úder byl proveden v reakci na raketovou palbu z pásma Gazy na izraelské území v sobotu večer.

„IDF bere veškerou teroristickou činnost proti Izraeli velmi vážně a je připravena a ochotna jednat, proti všem pokusům poškodit izraelské občany a svrchovanost Státu Izrael, tak rozhodně, jak je to nutné. Teroristická organizace Hamas nese odpovědnost za to, co se děje uvnitř a vně pásma Gazy a ponese následky,“ uvedl mluvčí IDF.

V sobotu večer explodovala v oblasti Aškelonu raketa vystřelená z pásma Gazy. Byl sice aktivován systém Iron Dome, ale tuto raketu nestřelil. Později bylo oznámeno, že raketa explodovala v továrně jižně od Aškelonu a způsobila škody.

Nebyla hlášena žádná fyzická zranění.

Minulou sobotu večer byly z pásma Gazy směrem na Izrael vystřeleny dvě rakety. U první nebylo spuštění sirén v oblasti Ašdodu zapotřebí. Druhá aktivovala alarm ve městě Ašdod a v oblasti Shfela.

Byl aktivován systém Iron Dome a úlomky ze sestřelené rakety spadly poblíž promenády v Bat Yam.

V reakci na raketovou palbu pak zaútočily stíhačky, vrtulníky a tanky IDF na podzemní infrastrukturu a vojenské pozice teroristické organizace Hamas v Gaze.

22.11.2020 06:46 Daniel Žingor140Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova