Praha Jeruzalém

„Můžete vidět tyto arabské země, některé již přišly, jiné přicházejí,“ řekl Netanjahu.

Od: World Israel News, 24. prosince 2020

Během čtvrtečního setkání s americkou velvyslankyní při OSN Kelly Craftovou premiér Benjamin Netanjahu řekl, že mír s Izraelem uzavře ještě „mnoho dalších zemí“.

„Uvidíme mnohem, mnohem více zemí. Mnohem víc, než lidé očekávají a možná mnohem dřív, než to lidé čekají,“ řekl Netanjahu.

Craftová se setkala s Netanjahuem poté, co ve středu navštívila Jeruzalém a navštívila izraelského prezidenta Reuvena Rivlina. Čtvrtečního setkání se zúčastnil také izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan.

„Vidíte tuto ohromnou změnu v tomto kruhu míru, skutečného míru, míru za mír a mír skrze sílu, která se realizuje spolu s neustálou americkou pomocí,“ dodal Netanjahu.

„Prezident Trump a jeho tým udělali skutečné zázraky, aby rozptýlili tolik mýtů a pomluv proti židovskému lidu a židovskému státu, a my jsme za to věčně vděční,“ řekl Netanjahu.

„Myslíme si, že tu máme ohromné příležitosti. To musíte vidět, stejně jako velvyslanec Erdan v OSN. Můžete vidět tyto arabské země, některé již přišly, jiné přicházejí.“

Netanjahu Clarkové za její podporu v OSN osobně poděkoval: „Chtěl bych začít tím, že si velmi vážíme silné pozice, kterou jste v OSN zastávali a která představuje silnou a konzistentní pozici, kterou prezident Trump zastával při obraně pravdy a obraně stát Izrael. Na těchto fórech je to stejné.“

„Naše delegace se včera vrátila z Maroka a měla neuvěřitelné setkání s králem Mohammedem a to je uskutečnění našich snů,“ uvedl předseda vlády s odkazem na úterní setkání v Rabatu, kde obě země souhlasily s otevřením diplomatických misí v řádu týdnů.

 

„Máme tu lid Izraele, který touží po míru, modlí se za mír a sní o míru. Tento sen se dnes díky mnoha vašim snahám a snahám Trumpovy administrativy a jejich obraně Izraele, pravdy a skutečného míru, uskutečňuje. Děkuji vám za toto všechno. Vítejte v Jeruzalémě.“

Také velvyslanec Gilad Erdan poděkoval velvyslankyni Craftové za podporu Izraele v Radě bezpečnosti a dalších institucích OSN a za obranu Izraele.

„Pomohli jste spustit mechanismus obrany vůči Íránu a zajistili jste, že jsou zachovány kritické sankce. Skutečně chápete, že jaderný Írán je existenční hrozbou nejen pro Izrael, ale pro celý svět,“ řekl velvyslanec Erdan.

25.12.2020 06:19 Daniel Žingor150Zdroj: World Israel News

Klíčová slova