Praha Jeruzalém

Člen ochranky byl zastřelen z bezprostřední blízkosti u vstupu do Ariel. Probíhá pátrání po dvou teroristech, kteří uprchli z místa činu.

Při střeleckém útoku u vjezdu do města Ariel v Samaří byl v pátek večer zavražděn příslušník ostrahy ve věku kolem 20 let.

Počáteční vyšetřování útoku ukázalo, že na stanoviště ostrahy Arielu dorazilo vozidlo s izraelskou poznávací značkou. Dva teroristé poté vystoupili z vozidla, z bezprostřední blízkosti zahájili palbu na hlídače a zabili ho, následně se otočili a z místa utekli.

Na místo přivolaní záchranáři Magen David Adom mu poskytli lékařské ošetření, následně však konstatovali smrt.

Záchranář Tomer Fein řekl: „Když jsme dorazili na místo, viděli jsme muže ve věku kolem 20 let, v bezvědomí se střelnými poraněními, nedýchal a neměl puls. Provedli jsme na něm lékařské operace, ale byl bez známky života a museli jsme ho prohlásit za mrtvého.“

Vedle člena ostrahy, který byl zabit na bezpečnostním stanovišti, kde k útoku došlo, se nacházela také žena. Nebyla zraněna, ale byla ošetřena záchranáři Magen David Adom kvůli úzkosti.

Nyní probíhá pátrání po teroristech. Obyvatelé Arielu a okolních měst byli upozorněni na možnou infiltraci teroristů.

Jednotka mluvčího IDF potvrdila útok a uvedla: „Podezřelí ve vozidle přijeli do města Ariel, stříleli na hlídače na stanovišti u vchodu do města a z místa utekli.“

„IDF a Shin Bet spolu se zpravodajským úsilím zahájili pátrání po podezřelých a blokují silnice v oblasti,“ dodalo prohlášení.

IDF také požádala, aby záběry z útoku, které byly šířeny na zpravodajských webech a sociálních sítích, nebyly vysílány, protože poškozují oběti incidentu, jejich rodiny a vyšetřování útoku.

Speciální jednotky se účastní pátrání po teroristech, uvedla IDF.

Izraelská policie uvedla, že střelba se zaměřila na bezpečnostní stráž u západního vchodu do Arielu. Na místo dorazila ve velkém počtu policie a síly IDF a pátrají po podezřelých teroristech.

Starosta Ariel Eliyahu Shaviro v reakci na útok řekl: „U vjezdu do města došlo ke střeleckému útoku. Teroristé přišli, vystřelili, otočili se a opustili město. Věřím, že bezpečnostní síly udělají vše pro to, aby osoby odpovědné za tento útok byly chyceny.“

Autor: Elad Benari, 29. dubna 2022

30.04.2022 07:59 Kristýna Kupková186Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News