Praha Jeruzalém

Od zahájení operace Safe Track bylo vzneseno 228 obvinění proti spolupracovníkům arabských zločineckých organizací.

Od: TPS, 18. května 2022

U příležitosti šestého výročí zahájení operace Safe Track izraelská policie oznámila, že v boji proti trestné činnosti a násilí v arabské společnosti dosáhla ve všech oblastech pokroku.

Patří sem zatýkání klíčových osobností zločinu, zvýšená aktivita proti zločineckým organizacím a zabavení stovek milionů šekelů v hotovosti a cennostech.

Operace Safe Track má za cíl potlačit násilnou trestnou činnost v arabských komunitách v Izraeli. Izrael v poslední době zaznamenal velkou míru bezpráví na jihu země, konkrétně v beduínské komunitě. Současná vláda si boj proti kriminalitě v arabském sektoru stanovila jako jeden z hlavních cílů.

Od zahájení operace zaznamenala izraelská policie nárůst počtu zatčení v souvislosti s vydíráním, přičemž bylo vzneseno 188 obvinění z vydírání prostřednictvím výhrůžek. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku to představuje nárůst o přibližně 90 procent.

Policejní činnost byla vedena proti 585 hlavním pachatelům trestné činnosti v arabské společnosti (což představuje přibližně 80 % definovaných cílů).

Bylo vzneseno 228 obvinění proti hlavním pachatelům trestné činnosti a operativcům zločineckých organizací.

Pachatelům trestné činnosti v arabské společnosti bylo zabaveno 210 milionů NIS, včetně luxusních vozidel, bankovních účtů, majetku a hotovosti.

Došlo k 375% nárůstu zabavení zbraní pašovaných přes hranice: v tomto roce bylo zabaveno 228 zbraní oproti 48 ve stejném období loňského roku.

Bylo zabaveno 184 pušek různých typů, 90 pistolí, 78 granátů různých typů, 18 výbušnin, 2 samopaly a dvě výbušná zařízení.

19.05.2022 05:17 Daniel Žingor105Zdroj: World Israel News

Klíčová slova