Praha Jeruzalém

Turecké bezpečnostní síly spolupracují s Izraelem na ochraně Izraelců a dopadají íránská komanda, která se jim snaží ublížit.

Od: Israel National News 14.6.22 21:19

Istanbulská policie se zapojila do bezprecedentní operace na ochranu izraelských občanů pobývajících v tureckém hlavním městě, zajišťuje místa, kde se Izraelci nacházejí a spolupracuje s Mosadem na vypátrání íránských teroristických komand, uvedl zpravodajský kanál Channel 12 News.

Nejméně 1 000 Izraelců v Turecku údajně obdrželo varovné telefonáty. V jednom případě je velmi pravděpodobné, že hovor zabránil únosu.

Jeden izraelský občan uvedl, že jen o vlásek unikl pokusu o únos. Podle jeho slov s ním únosci navázali kontakt a došlo k fyzické konfrontaci, než se mu podařilo utéct.

Představitelé izraelských zpravodajských služeb se domnívají, že v Turecku stále existují íránské oddíly, které se snaží Izraelcům škodit a které dosud nebyly dopadeny.

Obranný establishment opakovaně vyzval Izraelce, aby do Turecka nejezdili a naléhá na Izraelce cestující do této země, aby se z ní co nejdříve vrátili.

Bylo také oznámeno, že Mossadem, Šin Bet a Radou národní bezpečnosti byla zřízena zvláštní pracovní skupina, která pracuje 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, analyzuje zpravodajské informace a vydává rady a varování Izraelcům v reálném čase.

Premiér Naftali Bennett se v úterý večer v Turecku zabýval íránským spiknutím s cílem poškodit Izraelce.

„V těchto dnech jsme svědky pokusů o poškození Izraelců na různých místech v zahraničí. Izraelské bezpečnostní složky dělají vše pro to, aby takové útoky zmařily a neutralizovaly ty, kteří teroristy vysílají, i ty, kteří to zprostředkovávají,“ řekl Bennett.

Dodal: „K ochraně našich občanů nebudeme váhat použít sílu Státu Izrael kdekoli na světě.“

15.06.2022 05:33 Daniel Žingor183Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova