Praha Jeruzalém

„Jsem v šoku, stále nemohu uvěřit, že je pryč,“ řekla manželka 36letého Michaela Ladigina.

Od: World Israel News, 15. listopadu 2022

Třemi zavražděnými oběťmi teroristického útoku v úterý ráno ve městě Ariel v Samaří byli 59letý Moti Aškenázi, 36letý Michael Ladigin a 50letý Tamir Avihai.

Avihai, který byl identifikován jako první, byl v úterý večer pohřben na hřbitově v Barkanu. Padesátiletý otec šesti dětí ve věku od 12 do 29 let žil v nedaleké obci Kirjat Netafim.

„Je to pro nás všechny těžká chvíle,“ řekl Yossi Dagan, šéf samarijské regionální rady. „Tamir byl člověk plný světla a laskavosti, s vůlí pomáhat druhým, člověk milostivý a plnokrevný sionista. Každý, kdo ho znal, ho měl rád.“

Avi Baruch, vedoucí komunity Kirjat Netafim, řekl: „Tamir byl vždy neoddělitelnou součástí Kirjat Netafim a celá vesnice truchlí a trpí. Objímáme celou rodinu v této těžké chvíli a podporujeme ji vším, co je třeba.“

Aškenazi, ženatý otec tří dětí a dědeček dvou dětí, žil ve městě Javne ve středu země a byl zaměstnán u americko-izraelské plynárenské společnosti Amisragas jako dodavatel v oblasti Samaří.

Byl to „milující člověk plný radosti ze života, příkladný manžel a rodinný typ s obrovskou duší, který vždy rád pomáhal pro každého. Miloval život a každou chvíli využíval k tomu, aby svou rodinu zahrnul teplem a láskou. Je to velká ztráta pro nás všechny a pro každého, kdo ho znal,“ uvedla jeho rodina.

Obec Yavne vydala prohlášení: „S velkým zármutkem jsme se dnes dozvěděli o smrti obyvatele města, zesnulého Motiho (Mordechaje) Aškenáziho, který byl chladnokrevně zavražděn podlým teroristou při útoku v průmyslové oblasti Ariel. Sdílíme zármutek rodiny.“

„Jménem obyvatel města je všichni v této těžké chvíli podporujeme.“

Šestatřicetiletý Michael Ladigin se do Izraele přistěhoval z Ruska před pěti lety a žil ve městě Bat Jam nedaleko Tel Avivu.

„Objímáme Michaelovu rodinu, která se do Izraele přistěhovala před pěti lety ze sionistických pohnutek,“ prohlásil starosta Bat Jamu Zvika Brot a dodal, že město nabízí plnou podporu jeho manželce a dvěma dětem ve věku 7 a 12 let.

„Jsem v šoku, stále nemohu uvěřit, že je pryč,“ řekla Ladiginova manželka pro Kan News.

Další tři oběti byly vážně zraněny, včetně čtyřicetiletého muže se zraněním hlavy a hrudníku, který byl převezen do Beilinsonovy nemocnice v Petah Tikva a zůstává ve vážném stavu. Další dvě oběti, obě ve věku 30 let, jsou ve stabilizovaném stavu, uvedli zástupci nemocnice.

Osamělý útočník Muhammed Soof měl povolení pracovat jako uklízeč v průmyslové zóně Ariel. Obyvatel nedaleké palestinské vesnice Hares přišel s nožem v ruce a několikrát bodl pracovníka ostrahy, než pokračoval ve svém vraždění.

Záběry z čerpací stanice zveřejněné na internetu ukazují, jak se terorista zezadu přiblížil k muži a opakovaně ho bodl do zad. Útočník poté ukradl auto a z místa činu utekl, zatímco ho bezpečnostní složky pronásledovaly.

Po ujetí krátké vzdálenosti vystoupil z vozidla a pobodal další dva lidi, než byl zneškodněn.

17.11.2022 05:17 Daniel Žingor88Zdroj: World Israel News