Praha Jeruzalém

Bojovníci Hamásu při přepadení jeepu omylem zlikvidovali své vlastní lidi Podle jiného zdroje však mělo jít o členy Preventivních bezpečnostních sil napojených na Fatáh. Podle představitelů Preventivních bezpečnostních sil byli při incidentu ve městě Gaza přepadeni jejich muži, kteří právě vezli pět zatčených členů Hamásu. Spolu se dvěma policisty bylo zabito i pět bojovníků Hamásu.
Rozhlas Hamásu oznámil zabití dalšího ozbrojence ve střetech a postřelení zdravotní sestry chycené v křížové palbě. Žena je po mozkové smrti udržována při životě pomocí přístrojů.
Ve středu ráno se boje přiblížily sídlu prezidenta Abbáse, které bylo zasaženo minometnou palbou Hamásu. Na blízké ulici zůstala po ostřelování ležet dvě roztrhaná těla ozbrojenců Fatáhu.
Minomety a bombami zaútočil Hamás také na sídlo bezpečnostního šéfa Fatáhu, Rašída Abú Šbaka, který nebyl přítomen, nicméně sídlo střežilo více než deset členů tělesné stráže, z nichž bylo šest zabito.
Během čtyř dní bylo v rámci vnitřních střetů mezi soupeřícími frakcemi zabito 41 Palestinců. Teroristé se také zjevně snaží zatáhnout do vnitřních sporů Izrael, když jej nepřestávají bombardovat raketami. Do středečního odpoledne jich bylo na Izrael odpáleno osm, v úterý dvacet.

16.05.2007 00:00 6