Praha Jeruzalém


Přepis internetového televizního zpravodajství Infolive.TV v češtině:

00:04 – 00:28
Íránský velvyslanec v Damašku odsoudil údajné narušení syrského vzdušného prostoru izraelským letounem. Syrský viceprezident označil na své schůzce s italským ministrem zahraničí incident za akt provokace a důkaz toho, že Izrael nechce jít mírovou cestou.

00:29 – 00:54
Izraelská vláda odmítla syrská obvinění komentovat. Olmert mluvil na sjezdu strany Kadima ve čtvrtek v noci o třech unesených vojácích v Libanonu a Gaze, o raketových útocích na Sderot a nedávných operacích v Gaze. Ani další političtí a armádní představitelé se k syrskému incidentu nevyjadřují.

00:55 – 01:20
Izraelská armáda armáda zmařila v Pásmu Gazy, kde působí s cílem potlačit teroristické aktivity, palestinský pokus o únos vojáků a u hraničního přechodu Kissufim zabila nejméně šest teroristů.

01:21 – 01:40
Americký prezident George W. Bush ve čtvrtek věnoval lidem slavícím židovský Nový rok (Roš Hašana) pozdrav a v projevu zdůraznil moc tradiční víry a rodinných hodnot, které Židé po celém světě oslavují.

01:41 – 01:56
Papež Benedikt XVI. se na schůzce s izraelským prezidentem Šimonem Peresem ve Vatikánu nabídl pomoc svého úřadu pro dosažení propuštění izraelských vojáků držených libanonským Hizballáhem.

01:57 – 02:12
Izraelský ústřední statistický úřad oznámil, že nejbohatším izraelským městem v roce 2006 byl Rišon Lecion. Statistiky ukazují pomalý, ale stabilní růst životní úrovně v Izraeli.

Jinde na Infolive.TV: děti ze Sderotu vypráví o životě ve strachu; policie Fatáhu se připravuje, aby porazila Hamás.

07.09.2007 00:00 9