Praha Jeruzalém

Nenechte si ujít online televizní noviny Infolive.TV na této stránce serveru Israel.cz.
Zde přinášíme přepis obsahu dnešního odpoledního pořadu.

00:03 – 00:25
Rodiče ve Sderotu hodlají po dnešním ranním útoku neposlat své děti do školy. Dnes ráno totiž Palestinci opět zaútočili na Izrael sedmi raketami. Jedna dopadla do zahrady denního centra (škola a jesle), odkud musely být děti rychle evakuovány. Premiér Olmert varoval, že odpověď bude tvrdá a Palestinci zaplatí vysokou cenu.

00:25 – 00:44
Vrchní velitel armády, Gabi Aškenazi, zveřejnil armádní rozpočet na dalších 5 let. Zahrnuje nákup stíhaček, obrněných vozidel a hodlá také posílit pozemní jednotky, které posledních pár let trpěly kvůli škrtům v rozpočtu.

00:45 – 00:59
Při své první návštěvě Izraele se rakouský kancléř Alfred Gusenbauer setkal v Jeruzalémě s Ehudem Olmertem a řekl, že je jeho země velmi znepokojena íránským jaderným programem. Írán se prý musí podřídit mezinárodním požadavkům a jaderný program úplně zastavit.

01:00 – 01:19
Ministerská komise pro plánování 60. oslav nezávislosti Izraele diskutuje o tom, zda dovolit umělcům, kteří se neospravedlnitelně vyhnuli službě v armádě, aby vystupovali na státních oslavách. Toto téma je silně debatováno  od doby, kdy bylo v červenci zveřejněno, že se až 25% mladých Izraelců nezapíše do armády.

01:20 – 1:33
Zvláštní povolení pro obchodování iráckých dinárů v Izraeli bylo obnoveno.

01:34 – 01:48
Jen tři dny poté, co si Izrael zajistil místo na evropském basketbalovém šampionátu Eurobasket 2007, vstupuje do svého 8. evropského šampionátu zápasem proti loňskému vítězi z Řecka. Zápas začíná v pondělí ve 20:30 ve španělské Granadě.

Dále – záběry času modliteb u Baziliky svatého hrobu v Jeruzalémě .
Jinde na Infolive.Tv – Infolive.Tv se setkala s některými z vyznamenaných vojáků, Egyptský prezident Mubarak popírá zdravotní problémy.

03.09.2007 00:00 4