Praha Jeruzalém

[IMG R 10038]Vrchní státní zástupce, Menachem Mazuz, v neděli nařídil policii zahájení dvou dalších kriminálních vyšetřování premiéra Ehuda Olmerta, aby byly zjištěny možné mimoprávní aktivity v případě investičního centra a nezákonných jmenování na Úřadě pro malé a střední společnosti.
Ehud Olmert je viněn z toho, že během svého působení na postu ministra průmyslu, obchodu a práce jmenoval z politicky motivovaných důvodů několik nekvalifikovaných členů strany Likud na klíčové posty v rozličných společnostech.
Olmert byl již dvakrát vyšetřován kvůli nesrovnalostem při privatizaci banky Leumi. Dále je stále vyšetřován kvůli domnělému podvodu s nemovitostmi v Jeruzalémě.
Spolupracovníci Ehuda Olmerta o novém vyšetřování říkají, že není nezbytné a že skončí tím, že se proti Olmertovi nic nezjistí, protože nic nespáchal.
Poslanec Ophir Pines-Paz (Strana práce) řekl, že by měl Olmert odejít ze své funkce, protože není možné, aby byl na postu premiéra člověk, proti kterému se vedou čtyři vyšetřování. Ještě nikdy v historii nebylo tolik vyšetřování proti jedinému státnímu představiteli Izraele.

15.10.2007 00:00 12