Praha Jeruzalém

[IMG R 10115]I když palestinský premiér, Salam Fajád, a šéf palestinské zpravodajské služby, Tawfiq Tirawi, potvrdili nedělní zprávy o zmařeném palestinském pokusu zavraždit premiéra Olmerta, mluvčí hnutí Fatah zprávu popřel  a řekl, že je vytvořená Izraelem.
„Je to nepravdivý příběh, který má podkopat snahy hnutí Fatah a Mahmúda Abbáse o dosažení míru mezi Izraelci a Palestinci,“ řekl mluvčí Fatahu Ahmed Abdul Rahman.
„Vyzývám všechna média, aby si nevšímala izraelské verze, protože za ní stojí jasné izraelské zájmy.“
Šéf Šin Bet, Juval Diskin, v neděli na zasedání vlády řekl, že skupina ozbrojenců napojených na Fatah chtěla zaútočit ma konvoj premiéra Olmerta, když cestoval z Jeruzaléma do Jericha na setkání s Mahmúdem Abbásem. Palestinský premiér Fajád zprávu potvrdil a řekl, že incident zkoumají a plánují udělat vše pro obnovení pořádku v regionu a vezmou si z incidentu ponaučení, aby se již v budoucnu nic podobného neopakovalo. Palestinský šéf zpravodajské služby Tirawi řekl, že je v případu stále vyšetřováno několik lidí, ale dodal, že by tento incident neměl zničit vyjednávání obou stran.

Informace o pokusu teroristů zabít premiéra Olmerta jsme vám přinesli již ve včerejším článku, připomenout si ho můžete zde.

22.10.2007 00:00 5