Praha Jeruzalém

[IMG R 10052]Asi 40letá žena byla lehce zraněna při čtvrtečním útoku raketou Kassám, která zasáhla dům ve Sderotu. Její zranění byla primárně způsobena důsledkem síly nárazu rakety. Raketa zasáhla dům, který neměl opevněnou místnost. Prorazila střechu a způsobila na domě rozsáhlá poškození. Žena, matka od rodiny, byla silou nárazu rakety odmrštěna na zeď. Podle záchranářů z Magen David Adom neutrpěla žena žádná vnitřní zranění a byla při plném vědomí převezena do nemocnice Barzilai.
Bratr zraněné ženy řekl, že v okamžiku, kdy se rozezněl varovný signál, byla žena doma i se svým manželem a dětmi. Protože ve svém domě nemají žádnou opevněnou místnost, museli, stejně jako mnoho dalších, jen čekat.

K útoku se přihlásilo vojenské křídlo Fatahu, Brigády mudžahedínů.
Není to poprvé, kdy raketa dopadla v této oblasti. Důsledkem útoku došlo také k problémům s elektřinou v některých okolních domech. Místní obyvatelé se zlobí na vládu, že proti útokům stále ještě nezasáhla. Čekají, až armáda konečně dostane povel k rozsáhlé operaci v Gaze, která by každodenní raketové a minometné útoky zastavila.

14.12.2007 00:00 3