Praha Jeruzalém

„Ano, chceme vás upálit zaživa. To je vše, o co usilujeme,“ uvedli aktivisté z Bejty, kteří jsou zodpovědní za expozzici hořící Davidovy hvězdy.

Autor: Batya Jerenberg, World Israel News, 17. srpna 2021

Palestinci zodpovědní za spálení velké dřevěné Davidovy hvězdy s hákovým křížem v Samaří v noci na sobotu, poté, co viděli rozhořčení Izraelců nad tímto incidentem, ještě přidali a přirovnali izraelské chování k nacismu, uvedla v pondělí zpráva organizace Palestinian Media Watch (PMW).

Výzkumný institut, který monitoruje arabskojazyčná média z hlediska jejich propagace terorismu a antisemitismu, napsal, že facebooková stránka „Beita Victory“, která nahrála původní fotografie postavené a poté zapálené figury, zveřejnila druhý den další obrázek.

Na něm dítě drželo palestinskou vlajku, zatímco kráčelo po izraelské vlajce a říkalo: „Vy (Izraelci) jste horší než Hitler a nacisté. Svými zločiny jste se vyšvihli nad všechny vrahy v dějinách. Jste zarmoucení kvůli Hitlerovi a děláte věci horší než on.“

PMW poznamenala, že falešné spojování izraelských akcí s nacistickými zvěrstvy provádějí palestinští představitelé ve svých médiích již mnoho let, a jen v roce 2021 uvedla 16 různých případů. Mnohé z těchto odkazů jsou citacemi z oficiálního palestinského mluvčího Al-Haját al-Džadída, jehož autoři obviňují Izrael z toho, že je „fašistický“, že se dopouští „válečných zločinů“ srovnatelných s Německem a že má „zadržovací tábory“ pro Palestince, které se „ze všeho nejvíce podobají nacistickým krematoriím“.

Kromě toho byl bývalý premiér Benjamin Netanjahu přirovnáván k Hitlerovi, zatímco současný premiér Naftali Bennett byl obviněn, že se chová jako Adolf Eichmann, hlavní architekt programu konečného řešení nacistického Německa.

Aktivisté Bejty se od května střetávají s bezpečnostními silami v místě sousední mladé osady Evyatar a tvrdí, že pozemek je jejich soukromým palestinským majetkem. Padesát (izraelských) rodin, které se tam přestěhovaly poté, co palestinský terorista zabil na nedaleké křižovatce Tapuah židovského studenta Jehudu Guettu, souhlasilo s tím, že se odstěhují, dokud nebude v rámci dohody s vládou vyjasněn status pozemku. Nepokoje však neustaly.

Stránka Beita Victory rovněž propaguje násilí proti Izraeli, uvedla PMW.

Poté, co izraelská aktivistka Ayelet Lashová zveřejnila na Facebooku obrázek hořící hvězdy a komentář: „Chtějí nás (Arabové) upálit zaživa,“ zveřejnila stránka Beita Victory snímek obrazovky s jejími slovy a komentářem: „Ano, chceme vás upálit zaživa. To je vše, o co usilujeme.“ Překladatelé PMW poznamenali, že nešlo o osobní reakci, protože slovo „my“ je v arabštině v množném čísle.

19.08.2021 05:58 Daniel Žingor276Zdroj: World Israel News