Praha Jeruzalém

Premiér rovněž zdůraznil, že je důležité přivézt domů těla vojáků IDF Hadara Goldina a Orona Shaula a zajatců Avery Mengistu a Hishama al-Sayeda, které zadržuje Hamás.

Autor: Ben Rappaport, United with Israel, 25. dubna 2023

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu ve svém úterním projevu na ústřední izraelské vzpomínkové slavnosti konané na vojenském hřbitově na Herzlově hoře v Jeruzalémě vyzval Izraelce, aby „stáli při sobě jako bratři“.

„Letos si více než kdy jindy v Den památky hrdinů národa připomeneme, že jsme bratři: Židé, drúzové, muslimové, beduíni, křesťané, Čerkesové,“ řekl.

„Bratři ve službě, bratři ve zbrani, bratři v krvi.“

„Každá rodina se svým vlastním utrpením. Ale podpora národa nám dává sílu držet se života, překonat ztrátu bratrů a synů. A pozůstalé rodiny vedle nich svou vnitřní silou posilují ducha národa.“

Premiér rovněž zdůraznil význam přivezení těl vojáků IDF Hadara Goldina a Orona Shaula a zajatců Avery Mengistu a Hishama al-Sayeda, které zadržuje Hamás, domů.

„Budeme stát při sobě jako bratři – a vrátíme naše bratry Orona, Hadara, Averu a Hišáma.

Budeme stát při sobě jako bratři – a zajistíme naši nezávislost z generace na generaci.“

„Budeme stát společně jako bratři – a skloníme hlavy v nekonečné úctě k hrdinství padlých a vnitřní síle jejich rodin,“ řekl.

Izraelský prezident Isaac Herzog ve svém projevu při vzpomínkovém obřadu u Západní zdi v Jeruzalémě v pondělí večer prohlásil: „Siréna, která právě teď pronikla tichem a razí si cestu z jednoho konce země na druhý, rozechvívá naše duše a uvolňuje místo vzpomínce, která nás zahlcuje tichem.

Ptám se sám sebe, ptám se nás: Která jiná země na světě má tak zvláštní zvuk? Je to zvuk bolesti a naděje, smutku a hrdosti. Je to zvuk Státu Izrael. Zvuk, který nás vyzývá, abychom se na chvíli zastavili, uzavřeli se do posvátna, vzpomínali a spojili se – společně,“ pokračoval prezident.

„Musíme udělat všechno – všechno! – abychom ochránili tento společný domov,“ řekl také prezident. „Hádat se a nesouhlasit, jako vždy, se vší horlivostí a vášní, ale milovat se navzájem jako sestry a bratři, neboť jsme jeden národ!“.

„Drahé milované rodiny, matky a otcové, dívky a chlapci, babičky a dědečkové, sestry a bratři, vy, jejichž srdce jsou plná lásky. Žal je bezmezný, bolest nezměrná. Na tiché vzlykání nelze odpovědět. Jste v našich srdcích a myšlenkách po celý rok, a zvláště v tento den.“

Na této zprávě se podílela JNS.

26.04.2023 05:19 Daniel Žingor68Zdroj: United with Israel

Klíčová slova

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.