Praha Jeruzalém

IDF zasáhla dva teroristické tunely a dvě místa výroby zbraní patřící teroristické organizaci Hamas.

Od: Israel National News 7. dubna 2023 00:43

Před malou chvílí zasáhly stíhačky IDF teroristický tunel v oblasti Bejt Hanún a teroristický tunel v oblasti Chán Júnis, který byl zasažen během operace „Strážce hradeb“. Od zásahu byly zjištěny snahy o jeho obnovu.

Oba tunely nepřecházely na izraelské území a nepředstavovaly aktuální hrozbu pro izraelské civilisty.

Kromě toho byly v severní a střední části pásma Gazy zasaženy dva objekty na výrobu zbraní patřící teroristické organizaci Hamas.

„IDF činí teroristickou organizaci Hamas odpovědnou za veškeré teroristické aktivity vycházející z pásma Gazy a bude čelit důsledkům porušení bezpečnosti Izraele,“ poznamenala armáda.

Vojenský novinář Tal Lev Ram poznamenal, že útoky začaly v době, kdy kabinet stále vede diskusi ohledně možností reakce na rakety z Libanonu a Gazy.

Podle Leva Rama jsou útoky v Gaze definovány jako reakce, nikoli jako začátek operace.

O několik hodin později stíhačky IDF zasáhly další cíle patřící teroristické organizaci Hamas v pásmu Gazy, včetně šachty k podzemnímu komplexu sloužícímu k výrobě zbraní, dalších tří míst pro výrobu zbraní a teroristického tunelu, patřícího teroristické organizaci Hamas.

Podle IDF tento úder významně poškodil schopnosti a zabránil dalším možnostem získávání zbraní teroristické organizace Hamas v pásmu Gazy.

07.04.2023 05:39 Daniel Žingor135Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.