Praha Jeruzalém

Nejvyšší představitelé obrany zvažují rozsáhlou vojenskou operaci, protože počet střeleckých útoků stoupá a jejich konec je v nedohlednu.

Od: Israel National News 4. května 2023 8:41

Vzhledem k nedávnému prudkému nárůstu počtu střeleckých útoků a odhadu, že se situace v blízké budoucnosti nezlepší, zvažují vrcholní představitelé obrany vojenskou operaci v Samaří, uvedly Israel Hayom.

Podle zprávy strávili představitelé několik posledních týdnů diskusemi o možnosti změny vojenské politiky v Samaří a také o možnosti rozsáhlé vojenské operace.

Zpráva také uvádí, že prozatím v této věci nepanuje žádná shoda, ale nejvyšší představitelé IDF se neshodnou na tom, zda by taková operace byla správná.

Izraelská bezpečnostní agentura (Šabak) podporuje ofenzivní přístup a domnívá se, že Izrael musí změnit způsob bezpečnostních operací v oblasti. Ministr obrany Yoav Gallant (Likud) zatím svůj názor na věc nedořešil a poslal příslušné orgány, aby v této oblasti dále pracovaly.

Israel Hayom poznamenaly, že před několika měsíci, před izraelskými volbami, se zdálo, že IDF jsou blíže než kdy jindy k rozsáhlé operaci v Judeji a Samaří, a síly dokonce dostaly pokyn se na takovou operaci připravit. Změna vlády však operaci torpédovala ještě před jejím zahájením.

Nyní, po skončení ramadánu a ve světle pokračujících teroristických útoků, se o tomto tématu opět vážně diskutuje mezi rozhodovacími orgány.

05.05.2023 05:28 Daniel Žingor124Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.