Praha Jeruzalém

Cestujícímu bylo vyhrožováno zatčením za to, že se pokusil vyfotografovat letušku, která opakovaně oznámila, že letadlo přistane v Palestině.

Od: World Israel News, 14. června 2023

Cestující letu společnosti Ryanair z Itálie do Tel Avivu byli šokováni poté, co letuška opakovaně označila jejich cílovou destinaci za Palestinu.

Izraelci přítomní na letu sdělili zpravodajskému kanálu Channel 14 News, že letuška několikrát italsky i anglicky řekla, že mají namířeno do Palestiny.

Asi půl hodiny před plánovaným přistáním letadla na letišti Ben Gurion v centru Izraele oznámila letuška přes interkom, že se letadlo „blíží k Palestině“.

Někteří z cestujících v letadle se k tomuto oznámení vyjádřili, jak sdělili Channel 14, a požádali letušku, aby se buď opravila, nebo omluvila.

„Nekoupili jsme si (letenky) na leteckou společnost, abychom se zabývali antisionistickými názory (personálu letu),“ řekl jeden z cestujících. „Chtěli jsme pouze (oznámení), že Tel Aviv je v Izraeli.“

Jejich požadavky byly odmítnuty a místo toho palubní personál obvinil cestující z vytváření výtržností, které ohrožují bezpečnost letu, vyprávěli při výstupu.

Italsky hovořící cestující byl překvapen, že letuška během rozhovoru potvrdila jejich názory a trvala na tom, že Tel Aviv se nenachází ve Státě Izrael, ale v Palestině.

Letuška, která toto prohlášení pronesla, neměla na sobě jmenovku, což znemožnilo identifikovat někoho jménem, aby mohl později podat stížnost.

Jedné z cestujících, která se pokusila vyfotografovat obsluhu, bylo podle zprávy Channel 14 řečeno, že pokud opustí své místo, aby si řečníka jasně vyfotila, bude po přistání zatčena.

Společnost Ryanair, která má sídlo v irském Dublinu, odmítla na několik žádostí o komentář k incidentu ze strany Channel 14 reagovat.

„Je naprosto nepřijatelné, aby během letu z Itálie do Tel Avivu člen personálu společnosti Ryanair opakovaně vysílal svou vlastní politickou ideologii nad fakty tím, že uvedl, že dotyčný let přistával v Palestině, a nikoliv v Izraeli,“ uvedla Jackie Goodallová, výkonná ředitelka Ireland Israel Alliance, pro World Israel News.

„Ireland Israel Alliance se domnívá, že takový názor není politikou společnosti Ryanair, a budeme požadovat, aby v tomto smyslu vydala bezvýhradné omluvné prohlášení a oslovila dotyčného zaměstnance,“ dodala Goodallová.

Komentátor Channel 14 Danny Newman vyzval Izraelce, aby v případě, že se Ryanair odmítne za tuto epizodu omluvit, tuto leteckou společnost v budoucnu nepoužívali.

15.06.2023 05:20 Daniel Žingor495Zdroj: United with Israel

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.