Praha Jeruzalém

„Stojíme na úsvitu nové éry lidstva, éry umělé inteligence. Věci se mění závratným tempem a Izrael musí v této otázce formulovat národní politiku,“ uvedl Netanjahu.

Od: JNS, 5. června 2023

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v neděli večer telefonicky hovořil s technologickým podnikatelem Elonem Muskem, jehož „vhledu a přínosu pro lidstvo“ si premiér „velmi váží“.

„Stojíme na úsvitu nové éry lidstva, éry umělé inteligence. Věci se mění závratným tempem a Izrael musí v této otázce formulovat národní politiku,“ řekl Netanjahu po telefonátu.

Izraelský vůdce uvedl, že Musk dlouze hovořil o dvou otázkách: O potřebě, aby vlády pochopily příležitosti i nebezpečí umělé inteligence, a o svém názoru, že Izrael by se mohl stát významným globálním hráčem v této oblasti.

„Jsem přesvědčen, že je to pravda a že to dokážeme,“ řekl Netanjahu, který v pondělí hovořil s generálním ředitelem OpenAI Samem Altmanem.

Altman, jehož ChatGPT se rychle stal mezinárodní senzací, se dříve během dne setkal s prezidentem Isaacem Herzogem.

ChatGPT, který byl spuštěn v listopadu, je uměle inteligentní chatbot, který dokáže vést konverzaci podobnou lidské, odpovídat na otázky a pomáhat lidem při psaní úkolů. Software byl zpřístupněn veřejnosti prostřednictvím aplikace a miliony uživatelů jej používají především k psaní a výzkumu.

„V nadcházejících dnech hodlám svolat politické týmy, které budou diskutovat o národní politice v oblasti umělé inteligence v civilní i bezpečnostní sféře. Stejně jako jsme z Izraele udělali globální kybernetickou velmoc, učiníme tak i v oblasti umělé inteligence,“ řekl Netanjahu.

06.06.2023 05:33 Daniel Žingor136Zdroj: World Israel News

Klíčová slova

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.