Praha Jeruzalém

Stíhačky IDF zasáhly protiletadlovou baterii a další cíle v Sýrii v reakci na odpálení protiletadlové rakety na izraelské území.

Od: Israel National News 2. července 2023, 5:06

Stíhací letouny IDF v neděli brzy ráno zasáhly protiletadlovou baterii v Sýrii v reakci na odpálení protiletadlové rakety ze Sýrie na izraelské území o několik hodin dříve, uvedla mluvčí jednotky IDF.

Kromě toho stíhačky zasáhly další cíle v oblasti.

Prvotní vyšetřování ukázalo, že protiletadlová raketa, která byla v noci odpálena ze Sýrie na izraelské území, explodovala ve vzduchu na izraelském území.

Nebyli hlášeni žádní zranění a nebyly vydány žádné zvláštní pokyny pro civilisty na izraelské frontě.

Již dříve, krátce před jednou hodinou ranní v neděli, hlásili Izraelci v několika oblastech po celé zemi, že slyšeli výbuchy. Magen David Adom (MDA) a izraelská policie obdržely hlášení o výbuchu, který byl slyšet v Jeruzalémě, Modi’inu, Ramat Ganu, Petah Tikvě, Šaronské oblasti, Aškelonu a Be’er Ševě.

Následně byly části syrské rakety objeveny v beduínském městě Rahat nedaleko Be’er Ševy na jihu Izraele. Nikdo nebyl zraněn, ale byly způsobeny škody.

Souběžně se zprávami v Izraeli Sýrie oznámila, že její systém protivzdušné obrany byl aktivován proti nepřátelským cílům nad Homsem a Tartusem.

02.07.2023 05:05 Daniel Žingor101Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.