Praha Jeruzalém

Ministryně Orit Strocková vyjádřila vděčnost, že se nikomu z členů komunity nedaleko Hebronu nic nestalo.

Od: World Israel News, 2. října 2023

V šátku patřícímu věřící matce pěti dětí z Asa’elu v jižních Hebronských vrších byla objevena díra po kulce po incidentu se střelbou, ke kterému došlo v neděli večer v osadě.

Při útoku bylo poškozeno několik budov, nikdo však nebyl zraněn.

Orit Strocková, ministryně pro osady a národní mise, po návštěvě místa konstatovala, že střely zasáhly zeď dílny a šátek, který žena nosí k náboženským účelům.

„To, co zde vidíme, není nic jiného než zázrak,“ uvedla Strocková ve videu zveřejněném na X, dříve Twitteru, které ukazuje škody způsobené střelbou.

„Na šátku je patrný samotný rozsah zázraku v Asa’el,“ dodala Strocková, která si sama zakrývá vlasy.

Vycházeje z verše ze Žalmů, Strocková pokračovala: „Vysvobodil jsi mě z rukou smrti. Děkujeme za tento obrovský zázrak!“

Strocková slíbila, že vyčlení finanční prostředky na zavedení bezpečnostních systémů v návaznosti na to, co označila za „historii zanedbávání a diskriminace“.

Krátce po incidentu vydala regionální rada Hebronu prohlášení. „V uplynulých minutách došlo u města Asa’el k (ostré) střelbě… Došlo ke škodám na majetku, bez zranění. Místní bezpečnostní složky byly aktivovány… a na místo se vydaly vojenské síly a členové Rady.“

Izraelská armáda ve svém prohlášení uvedla, že nejméně v jednom domě v Asaelu, malém předměstí s pouhými několika desítkami obyvatel, bylo rozbito okno.

Vojenští představitelé uvedli, že probíhá pátrání po střelci a že útok mohl pocházet z vesnice as-Samu kontrolované Palestinskou samosprávou, která se nachází nedaleko.

Nedělní incident je posledním z řady palestinských střeleckých útoků proti židovským obcím v Judeji a Samaří a v severním Izraeli.

V pátek večer, v době začátku svátku Sukot, stříleli palestinští teroristé poblíž Jeninu přes zelenou linii směrem na kibuc Meirav.

Nápor střel donutil obyvatele, aby se ukryli, ačkoli při incidentu nebyly hlášeny žádné oběti.

03.10.2023 05:07 Daniel Žingor121Zdroj: World Israel News

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.