Praha Jeruzalém

Ministr obrany navštívil leteckou základnu Tel Nof: Každý útok v Libanonu nás posouvá ve změně bezpečnostní situace na severní hranici. Ještě jsme nevyužili všechny naše schopnosti.

Autor: Uzi Baruch 5. února 2024 12:13

Ministr obrany Yoav Gallant v neděli dorazil na leteckou základnu Tel Nof ve středním Izraeli. Gallant dohlížel na činnost letek operujících ve všech oblastech, kde probíhá válka, a pozoroval schopnosti letadel a bezpilotních prostředků.

Vedl diskusi s velitelem základny podplukovníkem Arielem Dayanem, s velitelem 106. letky a s leteckými a pozemními posádkami 118. letky.

Gallant vyjádřil týmům uznání za precizní a smrtící ofenzivní činnost v Gaze, Libanonu a dalších arénách a zdůraznil, že izraelské letectvo musí být i nadále připraveno na jakýkoli scénář v severní aréně.

„Odtud z letecké základny v Tel Nofu chci předat jasný vzkaz – každý útok letectva v pásmu Gazy nás posouvá jak k dosažení našeho cíle, tak k navrácení rukojmích. Tlak na Hamás funguje, jsou ve velmi obtížné situaci a my na ně útočíme,“ řekl Gallant na závěr návštěvy.

K severní aréně řekl: „Také na severu je realita podobná. Čím více prohloubíme operační úspěchy, tím větší je šance dosáhnout situace, kdy nebudeme nuceni jít do války. Budeme pokračovat a prohlubovat operační úspěchy a odtud říkám, že slogan, který jsem viděl u vchodu na základnu – ‚Není místo, které by bylo příliš daleko‘, je pro letectvo a pro stát Izrael velmi přesný. Budeme jednat všemi způsoby a zúčtujeme s každým, kdo na nás zaútočil, abychom zajistili naši bezpečnost a naši existenci.“

„Jednoduše a jasně řečeno, ještě jsme nezačali aktivovat všechny naše jednotky a všechny naše speciální schopnosti. Máme připraveno mnoho a mnoho věcí. Jednoznačný pokyn, který jsem dal letectvu, zní: nasměrovat letadla na sever a být připraveni na jakékoli zlo, které může nastat. Jsme připraveni, udržujeme pohotovost. Máme být na koho hrdí, v našich stíhačkách ve vzduchu, na zemi, na moři, ve všech formacích – je komu věřit,“ uzavřel.

05.02.2024 05:34 Daniel Žingor171Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.