Praha Jeruzalém

Brigáda Givati provedla cílený útok na komplex „Al-Qadsia“, který slouží jako hlavní základna brigády Chán Júnis.

Od: Israel National News 4. února 2024 19:25

V rámci operací v západním Chán Júnisu provedla brigáda Givati cílený útok na komplex „Al-Qadsia“, který slouží jako hlavní základna brigády Chán Júnis.

V areálu se nacházela kancelář Mohammada Sinwara – bratra Yahyi Sinwara. Při vstupu do areálu jednotky zjistily, že komplex je teroristy z Hamásu nastražen mnoha výbušninami, včetně těch zakopaných ve zdech, které byly ženijními silami zneškodněny.

Kromě toho mnoho teroristů zakopaných v blízkosti pozice zahájilo na vojáky palbu. Teroristé byli zneškodněni palbou odstřelovačů, palbou tanků a izraelského letectva.

Areál „Al-Qadsia“ sloužil Hamásu jako výcvikové zařízení pro výcvik teroristů k provedení masakru 7. října. V komplexu se nacházely významné výcvikové prostory, z nichž některé měly makety simulující vstupní brány izraelských kibuců, vojenských základen a obrněných vozidel IDF. Vojáci také vnikli do centrální válečné místnosti brigády Chán Júnis a do kanceláří jejích vyšších důstojníků. Kromě toho se na základně nacházely sklady raket a tunelové šachty vedoucí k podzemním tunelovým trasám využívaným teroristickou organizací Hamás.

V areálu se nacházela dílna na výrobu zbraní a tunelové infrastruktury a mnoho zbraní, včetně protitankových střel, RPG, lehkých kulometů, výbušnin, granátů, munice a dalších.

Velitel brigády Givati, nadporučík Liron Bitito, uvedl: „Bojový tým brigády Givati zaútočil na vlajkové postavení a výcvikové středisko používané brigádou Chán Júnis a zničil je. Jedná se o velmi významný komplex, kde bylo nalezeno mnoho zbraní. Kromě toho brigáda rozhodně operuje v západní části Chán Júnisu a každý den se jí daří vyhánět teroristy z jejich úkrytů. Jsem hrdý na to, že mohu v této válce vést brigádu, jako je Givati. Současná generace prokázala, že není o nic méně odhodlaná a morální než generace předchozí. Brigáda Givati bude i nadále působit všude tam, kde to bude potřeba a kde nás o to požádají.“

05.02.2024 05:24 Daniel Žingor189Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.