Praha Jeruzalém

Bezpečnostní komentátor Alon Ben-David říká, že se IDF se setkává s vyčerpanými teroristy, kteří se vzdávají poté, co se jim jejich velitelé několik týdnů neozvali. „Takto vypadá kolabující armáda.“

Od: Israel National News 16. února 2024 9:17

Vysoce postavený bezpečnostní komentátor Channel 13 News Alon Ben-David prohlásil, že lidé by neměli věřit projevům důvěry, které předvádí teroristická organizace Hamás, protože Hamás je na pokraji zhroucení a jeho členové ze strachu utíkají.

Ve sloupku pro Maariv dnes ráno (v pátek) Ben-David vysvětlil, že „z 24 praporů Hamásu zůstává pouze 6 praporů, které fungují, a Hamás také ví, že IDF je v rozhodující fázi, aby zkolabovali i oni. Zbývající velitelé se v obležení snaží vytvořit zdání kontroly v oblasti“.

Podle Ben Davida se IDF setkávají s „vyčerpanými teroristy, kteří vycházejí z tunelů a vzdávají se po celém pásmu. Říkají, že jim došel vzduch a voda a že se jim jejich velitelé už týdny neozvali. Takto vypadá zhroucení vojenské organizace.“

Ben David uzavřel: „Jestliže v prvních dvou měsících války Hamás kontroloval a řídil distribuci pomoci, ve třetím měsíci už byl nucen bojovat a použít sílu proti hladovým masám a v posledních týdnech byli členové Hamásu viděni, jak spolu s masami útočí na nákladní automobily v naději, že se zmocní kousku pomoci.“

Včera generálmajor Ghasan Alyan, šéf Koordinace vládních aktivit na územích (COGAT), napsal na čtvrteční účet jednotky X, že již tři dny OSN nevyzvedla asi 500 kamionů s humanitární pomocí, které čekají na straně Gazy u přechodu Kerem Šalom.

Kamiony čekají na vyzvednutí a distribuci organizacemi OSN poté, co jejich obsah prošel izraelskou bezpečnostní kontrolou.

„Je to již třetí den v řadě, kdy stovky nákladních aut nejsou vyzvednuty. OSN musí rozšířit své operace,“ napsal Alyan v příspěvku.

18.02.2024 04:42 Daniel Žingor365Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.