Praha Jeruzalém

Velitel Severního velitelství, generálmajor Ori Gordin, hovořil o situaci na severní hranici a uvedl, že Izrael úspěšně zmařil velké množství teroristických operací.

Od: Israel National News 27. března 2024 20:19

Tento týden se na velitelství Severního velitelství konal výcvikový program o připravenosti na severní scéně, který vedl velitel Severního velitelství generálmajor Ori Gordin za účasti velitelů divizí, brigád a praporů z povinných i záložních jednotek, které se účastní obranných bojů na severní hranici.

V rámci programu se velitelé ponořili do odborné náplně a operačních a strategických plánů pro severní rámec. Program, který vedla 36. divize, zahrnoval odborné přednášky a poznatky z bojových lekcí divize v pásmu Gazy se specifickými úpravami pro výzvy severní oblasti. Během programu náčelník generálního štábu, generálporučík Herzi Halevi, představil strategické výzvy a hodnocení pro pokračování války.

Kromě toho účastníci prošli různými stanovišti, kde si prohloubili znalosti v oblasti dělostřelectva, zpravodajství, ženijních, informačních a komunikačních technologií a administrativní podpory. Stanoviště simulovala rozmanitost schopností a sílu jejich integrace, které mají velitelé na bojišti k dispozici.

„Jsme ve válce. Jsme ve válce už téměř půl roku a Hizballáhem to nekončí,“ prohlásil velitel Severního velitelství MG Ori Gordin.

Dodal, že „dnes v noci operujeme proti al-Džamá’a al-Islámíja, úspěšně jsme zmařili velký počet operativců a dnes ráno se Hizballáh sám rozhodl odpovědět proti Kirjat Šmoně. Provádíme velmi významné údery proti Hizballáhu a budeme pokračovat v agresivním postupu, abychom udeřili a zatlačili Hizballáh výrazně zpět.“

Důstojník prohlásil: „Jsme odhodláni změnit bezpečnostní situaci na severu tak, aby se obyvatelé mohli bezpečně a s pocitem bezpečí vrátit na sever. Na druhou stranu velmi silně a důrazně zasahujeme Hizballáh, organizaci Hizballáh, a také působíme velké škody v oblasti, kde působí. Pokud pochopíme, že je třeba jednat, budeme jednat i dnes v noci a připravenost je na místě.“

28.03.2024 05:15 Daniel Žingor219Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.