Praha Jeruzalém

Slabost a proradnost nás přivedly na cestu k regionálnímu konfliktu. Zdá se, že mezi Obamou a Bidenem probíhá soutěž o to, kdo získá větší přízeň mulláhů. Názor…

Autor: Alan Newman 16. dubna 2024 7:33

Alan Newman je autorem románu Dobré srdce a proizraelským obhájcem, který zastává vedoucí funkce v AIPAC, StandWithUs a dalších organizacích.

(JNS) Než Írán zahájil svůj masivní raketový a dronový útok na Izrael, varoval ho americký prezident Joe Biden svým známým jednoslovným prohlášením: „Nedělejte to!“ Írán toto napomenutí nebral vážně. Tato bezprecedentní agrese má kořeny v neúspěšné politice bývalého prezidenta Baracka Obamy a samotného Bidena.

Podle tradiční moudrosti slabost vybízí k agresi.

Žel před Bidenovou vítanou účastí na obraně Izraele před íránským útokem Izrael silně podkopal. Biden kritizoval postup Izraele ve válce s Hamásem, urážel jeho demokraticky zvolené vedení a hrozil, že bude klást podmínky pro dodávky vojenských dodávek.

Bidenovo rozhodnutí zdržet se hlasování o neobjektivní rezoluci o příměří v OSN a útoky na Netanjahuovu vládu ze strany vůdce demokratické většiny v Senátu Chucka Schumera odhalily protiizraelské nálady v Bidenově vlastní straně.

Tyto kroky odrážely Obamovu vendetu vůči izraelskému premiérovi Benjaminu Netanjahuovi a jeho neschopné zdržení se hlasování o hanlivé rezoluci Rady bezpečnosti OSN č. 2334.

– Obamova administrativa ignorovala své vlastní červené linie v Sýrii a Bidenova administrativa se katastrofálně stáhla z Afghánistánu. Obě trapná selhání podpořila narativ, že Amerika je papírový tygr a není třeba se jí bát.

– Obama odměnil Írán výplatou 150 miliard dolarů v rámci kapitulace jaderné dohody JCPOA z roku 2015, zatímco Biden zaplatil 10 miliard dolarů za několik rukojmích a snížil sankce na vývoz íránské ropy.

Zdá se, že mezi Obamou a Bidenem probíhá soutěž o to, kdo získá větší přízeň mulláhů.

Oba prezidenti navíc podkopali americkou sílu tím, že otevřeli naše hranice více než 10 milionům nelegálních přistěhovalců. To povzbuzuje naše nepřátele, aby se divili, proč nechráníme ani sami sebe, natož naše spojence.

Izrael krvácí na bojišti, zatímco americké přátelství zůstává nedůsledné, přestože je jasné, že Hamás je zlo. Hamás totiž zdokumentoval své vlastní zlo prostřednictvím divokých činů natočených kamerou GoPro. UNRWA byla odhalena jako zkorumpovaný kolaborant Hamásu. Nyní víme, že miliardy dolarů pomoci byly ukradeny na vybudování teroristické infrastruktury v Gaze.

Demonstrace protiizraelských davů zde v Americe signalizují Íránu, že by měl pokračovat ve své kampani za zničení Izraele. Je to pozitivní důkaz toho, že investice arabského světa do našich univerzit přinesla obrovské dividendy. Jejich chytré využívání probuzených progresivistických dogmat dokazuje, že když něco říkáte dostatečně často a nahlas, lidé nakonec uvěří, že je to pravda.

Historie ukazuje, že schopnost velmoci projektovat svou moc je stejně důležitá jako její výzbroj a vojáci v uniformách. Když nepřátelé uvěří, že nebudete bránit své spojence, dojdou k závěru, že tvrdé řeči jsou jenom tlachání.

Může být, že nás Obama a Biden nasměrovali na katastrofální kurz k regionální válce.

17.04.2024 05:46 Daniel Žingor312Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova

1 komentář

  1. Petr Moravec

    17. 4. 2024

    Odpovědět

    ...Zdá se, že mezi Obamou a Bidenem probíhá soutěž o to, kdo získá větší přízeň mulláhů...podle mne už nyní jasně zvítězil Biden. U Baraka Husejna Obamy byl omluvou jak jeho muslimský původ, tak i jakás takás naděje, že "po dobrém" to s Iránem půjde, že bude rozumný. Naproti tomu Biden se chová vědomě zle. Ví, kdo je Irán, o co usiluje, co způsobuje a přesto jej kryje. Jeho snaha o odstranění Netanjahua a jeho vlády, jakož i podpora zla ať už ve formě Iránu, či Palestinské samosprávy je nyní už prokazatelná bez ohledu na gesta, která se to mají zakrýt.

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.