Praha Jeruzalém

Podle těchto zpráv Izrael slíbil, že neprovede pozemní operaci v Rafáhu dříve než v květnu, a změnil svůj postoj k počtu a identitě teroristů, kteří mají být propuštěni v rámci výměny vězňů.

Od: Israel National News 3. 4. 2024 14:36

Noviny Al Akhbar napojené na Hizballáh ve středu informovaly, že Egypt obdržel „záruky USA“, že Izrael neprovede žádnou pozemní operaci v Rafáhu dříve než v polovině května.

Podle egyptských zdrojů zůstane tento slib v platnosti i v případě, že snahy o dosažení dohody o výměně vězňů selžou.

Kromě toho budou přijata opatření pro civilní obyvatelstvo v Gaze, aby se před pozemní operací zabránilo chaosu v oblasti.

Al Akhbar rovněž informovaly, že Izrael změnil svůj postoj k dohodě o výměně vězňů v otázkách týkajících se návratu Gazanů do severní Gazy a počtu a totožnosti teroristů, kteří by byli propuštěni výměnou za vojákyně IDF.

Dříve Al-Džazíra informovala, že Izrael souhlasil s tím, že umožní postupný návrat Gazanů do severní Gazy, a to tempem 2 000 osob denně a pouze dva týdny po zahájení příměří.

Egyptské zdroje rovněž uvedly, že Izrael požaduje vytvoření systému, který umožní kontakt s rukojmími drženými teroristickými skupinami v Gaze, aby bylo zajištěno jejich zdraví.

04.04.2024 05:46 Daniel Žingor137Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.