Praha Jeruzalém

Před několika dny jsme váš již informovali o tom, že izraelští lékaři v jordánském Ammánu vyšetřili asi 40 dětí z Iráku, které trpěly srdeční vadou. Některé děti již byly v Izraeli operovány a přijely na kontrolu, jiné teprve zákrok potřebují.
Dvě z těchto dětí již přijely do Izraele, aby se zde podrobily operaci vrozené srdeční vady.

Videoreportáž o pobytu iráckých dětí v izraelské nemocnici v Holonu následuje i s úplným překladen do češtiny. Zde zveřejněné video je první částí celé reprtáže. Celou reportáž můžete shlédnout na stránkách televize Infolive.TV. Následujte proto tento odkaz: Dvě irácké děti trpící srdeční vadou operovány v Izraeli.
Zveřejněný překlad se samozřejmě vztahuje k celé reportáži.

Překlad videa:
Koaliční vojska pokračují v boji proti Al-Kajdě v Iráku a denně mají ztráty. Situace ale nebrání poskytovat humanitární pomoc místní populaci.
Do Izraele přicestovaly dvě irácké děti, aby zde podstoupily operaci srdce. Kirwan trpí vážnou srdeční vadou, která způsobuje blokování v jeho krevním oběhu.

Bahija, matka Kirwana: Děkuji organizace za to, že nám pomohla.  Nemocné není jen naše dítě, nemocných je mnoho Iráčanů, kteří potřebují pomoc, protože situace v Iráku opravdu nepomáhá. Mnoho našich lékařů opustilo zemi. Proto děkuji Bohu a těmto lékařům za to, že nám pomohli a dostali nás až sem, aby bylo o naše děti dobře postaráno.

Děti ze skupiny čtyřiceti dětí přijely do Izraele minulý týden z Jordánska za pomoci organizace „Zachraňte dětské srdce“.
Huda, jejíž dítě také postoupilo operací říká, že jeho stav se zlepšil.

Matka Hudy: Děkuji Bohu, že nám pomohl tímto způsobem a že je dnes moje dcera v pořádku.

I když mezi Izraelem a Irákem neexistují oficiální diplomatické vztahy, pro izraelské lékaře má zachraňování životů nejvyšší důležitost.

16.10.2007 00:00 11