Praha Jeruzalém

Studenti Univerzity v Birzeit uspořádali shromáždění na podporu A’amara Badera, teroristy, který ve čtvrtek v Jeruzalémě pobodal policistu.

Podle palestinských zdrojů provedly bezpečnostní síly razii v jeruzalémském domě A’amara Badera, teroristy, který ve čtvrtek ráno v Jeruzalémě pobodal policistu, a zatkli jeho rodiče a další příbuzné.

Deník Israel Hayom hlásí, že studentský svaz na Univerzitě Birzeit poblíž Ramalláhu zorganizoval shromáždění na podporu teroristy, který na univerzitě studoval inženýrství. Během shromáždění studenti skandovali: „Zvedněte ruce vysoko, smrt je lepší než ponížení.“

Ve městě Abu Dis, západně od Jeruzaléma, mešity křičely ze svých reproduktorů smuteční oznámení za mrtvého teroristu.

Jak již bylo dříve oznámeno, ve čtvrtek kolem 9:15 ráno policie zpozorovala Araba, který se dostal z Damašské brány do Muslimské čtvrti, poblíž křižovatky ulic HaGai a Ma’ale Midraš. Poté, co bylo vzbuzeno podezření, policisté zahájili vyšetřování.

Terorista vytáhl nůž a jednoho z policistů bodl do horní části těla. Dva policisté na teroristu vystřelili. Ten byl na místě mrtev. Oblast byla uzavřena pro chodce, aby bezpečnostní pracovníci mohli incident prošetřit.

Zraněný důstojník byl plně při vědomí a byl převezen k dalšímu ošetření do Shaarei Tzedek Medical Center.

Další policista byl zraněn při přestřelce, když policisté stříleli na útočníka. Při incidentu byl zraněn i třetí policista, který byl po ošetření na místě propuštěn.

Autor: Israel National News, 3. listopadu 2022

05.11.2022 08:28 Kristýna Kupková245Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News